POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

S.O.S Inter

Nu är det verkligen S.O.S Inter. Båten sjunker och Claudio Ranieri tänker följa med ner till varje pris. “Jag avgår inte, för jag tror på det här laget”. “Det är inte mitt fel och om jag vore Moratti skulle jag ge mitt 100% stöd”. Ranieri tror kanske på sitt lag- frågan är hur många i laget som tror på honom? Att tro att man ska ha 100% stöd när man förlorat på sju matcher på en månad känns ju lite verklighetsfrånvarande. Ranieri är ungefär som en gubbe som fått sparken från sitt kontor men klänger sig fast vid sina ägodelar och skriker,”Nej, nej jag vägrar!”.

Ranieri har dock rätt i att det främst inte är hans fel. Till största delen är det Massimo Morattis och Marco Brancas men så dåliga som Inter är nu måste nog någonting göras. Spelglädjen är bortspolad, man spelar helt utan fantasi, utan självförtroende och man spelar på felvänd spelare varje gång. Ranieri bytte för femtioelfte gången spelsystem och spelare i halvtid utan någon större lycka. Ranieri har inga lösningar kvar och kanske är det då bättre att få in någonting nytt. Någonting som ruskar om lite. Nu handlar det inte om att rädda en tredjeplats. Det handlar om att rädda ansiktet.

***
Daniele De Rossi kom för sent till samlingen. Tre minuter tydligen. Ungefär vad det tar att koka ett löskokt ägg. Jag vet inte vad jag ska tycka om sådana rigida regler som tränare Luis Enrique infört. Men har man nu väl satt dem så måste man följa dem, även om det är De Rossi som kommer för sent. Annars har du förlorat ditt ledarskap. Problemet är att det är ett dyrbart pris. De Rossi är enormt viktig för sitt lag och kanske hade matchen mot Atalanta gått annorlunda om han varit med. Luis Enrique säger att han förlorar på kort sikt men vinner på lång sikt.

Kan vara sant. Men det är inte helt säkert. Det beror på hur De Rossi tar det. Knyter han näven och blir starkare av det så svar ja. Men blir han tjurig för att han tycker att det är löjligt så svar nej. Dessutom kan man undra vad laget som helhet tycker om det hela? Det här är andra gången den här säsongen som det går åt skogen för Roma (både resultatmässigt och utvisningsmässigt) när Luis Enrique stängt av spelare på grund av disciplinskäl. Så reaktionen på kort sikt (för att använda Luis Enrique-uttryck) från spelarna verkar i vilket fall inte fungera. För övrigt bör kanske Luis Enrique lägga ner lite mer kraft och energi på försvarsspel än rigida regler. Medan Roma faller ihop så…..

….limmades Lazio ihop. Efter en vecka av osannolikt kaos beslöt tränare Edy Reja och president Claudio Lotito att fortsätta resan ihop. Tillsammans i samma båt. Rätt drag. Om Reja hade avgått eller fått sparken nu tror jag det hade fått kostsamma konsekvenser. Spelarna står på hans sida, supportrarna verkar också göra det och tabell-läget är bra. Nu kan det till och med vända den här situationen till deras fördel, kanske är de ännu mer sammansvetsade än innan. Segern mot Fiorentina var inte jätteimponerande men viktig. Positivt att nyckelspelarna Hernanes och Miroslav Klose visade framfötterna.

Det kommer bli ett hett derby. Roma måste vinna, annars är det bye-bye tredjeplats. Flammande hett.

***
Avfärda inte Udinese, Medici. Avfärda inte Udinese, Medici. Om och om igen gör jag det. Jag kan inte låta bli. Udinese kan inte ta tredjeplatsen. Om de gör det måste en staty resas för Antonio Di Natale och Francesco Guidolin premieras som borgmästare. Att inte fler hittar till Stadio Friuli är en skymf mot laget.

***
Cesena och Novara har åkt ur. Så mycket för fördelen av konstgräs. Bah.

***
Lecce har börjat vinna nu (bra har de däremot spelat länge) och plötsligt så är sju lag i fara för att dras in i bottenstriden. Ja, Fiorentina det är sant, ni är nu officiellt med i bottenstriden.

***
Atalanta är galet bra den här säsongen. Jag visste att det skulle bli så men ändå inte riktigt så här bra. Jag tippade dem på en 14:e plats (det är absolut förbjudet att ta upp hur jag tippade Cesena) och nu ligger de på en 11:e plats. Hade de inte haft de där sex avdragna poängen hade de legat före Inter. Smaka på den. Seriens bästa nerazzurri.

***
Jag varnade för Luis Muriel innan säsongen. Nu börjar han bli lite för bra. Jag vill inte förlora honom från Serie A riktigt ännu.

***
Rodrigo Palacio räddade Genoa igen. Han har varit fantastisk den här säsongen. Annars tyckte jag nog Parma var det bättre laget och borde fått med sig tre poäng.

***

Gångna veckans blooper: Napoli-Chelsea. Minut: 64. “Det är Lavezzi jag är orolig för, han verkar trött”. (Massimo Mauro expertkommentator för Sky). En minut senare avgör Lavezzi matchen med sitt andra mål. Fingertoppskänsla kallas det visst för.

***
Jag känner mig lite trött på allt tjafs från Milan-Juventus. Det blev mycket på en gång. Som att slängas in i en torktumlare. Jag tror inte jag kommer skriva så mycket mer om det just nu. Men jag har registrerat allt. Allt som sagts, allt som gjorts. Letat. Hittat. Jag kommer presentera hur saker och ting ligger till någon gång. I min bok. Det är ju det mans ska göra nu. Skriva bok. Kanske 2016. Men jag saknar vissa bitar. En del information fortfarande. Och en massa tomma blad.

***
Tomma blad är det också till omgång 26. Men de kommer fyllas snart

https://twitter.com/#!/MediciLorenzo

 

 

Publicerad 2012-02-27 kl 12:45
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto