Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italien-Usa 0-1 - Omdömen

Lorenzo Medici

Förlust mot USA med 0-1. Oroande? Nja inte direkt. Italien gjorde ingen kanonmatch men var inte dåliga. Man skapade en del chanser och hade stundtals ett hyfsat passningsspel. Men visst måste det bli lite bättre till sommaren. Känslan var att både Mario Balotelli och Antono Di Natale bör åka med för att spetsa till anfallet.

Omdömen:

Gianluigi Buffon
Hade inte så mycket att göra. Kunde kanske gjort bättre på målet.

Cristian Maggio
En av de bättre i första halvlek. Alltid löpvillig och kapabel att slå bra inlägg.

Andrea Barzagli
Säker och stabil ändra fram till målet då han kunde gått in tuffare mot Altidore som spelade fram till målet. Dock odiskutabel startman till sommaren.

Angelo Ogbonna
Planens bästa spelare. Felfri som mittback men även duktig som ytterback i andra halvlek. Det är bara en tidsfråga när man talar om Ogbonna som Italiens bästa försvarare. En italiensk Lilian Thuram.

Domenico Criscito
Något anonym på sin kant. Kan bättre.

Annons

Antonio Nocerino
Slog bort lite för många passningar. Riskerar att bli lite överskattad.

Andrea Pirlo
Slog en del fina passningar och dirigerade mittfältet med klokhet. Kan ännu mer men tillhörde en av kvällens bättre.

Thiago Motta
Gjorde en bra första halvlek. Delaktig och rörlig. Fungerade bra med Pirlo.

Claudio Marchisio
Det syns att han inte riktigt är i form. Verkar lite sliten.

Sebastian Giovinco
Visade emellanåt upp sina fina tekniska kvalitéer men kom aldrig riktigt loss. Dock en spelare att satsa och bygga på i sommar.

Alessandro Matri
Sprang offside alltför många gånger. Tog inte chansen.

Avbytare:

Giorgio Chiellini
Gav sitt sedvanliga kämparhjärta men känslan var att det också blev mer rörigt i backlinjen när han kom in.

Riccardo Montolivo
Emellanåt temposänkare emellanåt passningsskicklig elegant. Tycker dock att Prandellis tidigare försök med att spela honom som offensiv mittfältare är en intressantare lösning. Det blir för långsamt med honom och Pirlo sida vid sida.

Annons

Fabio Borini
Hade en del chanser att göra mål på men tog dem inte. Gjorde dock ett piggt inhopp. Kan bli en joker i sommar.

Giampaolo Pazzini
Inte mycket bättre än Matri. Lågt självförtroende.

***
Zlatan Ibrahimovic var fantastisk igår. Inte speciellt överraskande att han fungerade som smort i en mer släpande anfallsroll. Alla som tyckte att Sverige skulle klara sig bättre utan Zlatan tyckte nog inte så lika mycket längre. Tycker man det har man något personligt emot Zlatan. För övrigt tycker jag att Sveriges landslag ser mycket spännande ut inför sommaren.

***
Jag förstår inte varför italiensk media insisterar på att kalla Fabio Borini för den italienska Wayne Rooney. Är det för att han är en ung spelare som slår igenom tidigt? Om man nu måste jämföra honom med engelska spelare som slagit igenom tidigt är i så fall en liknelse med Michael Owen mer träffande.

Annons

***
Jag trodde att Milan bytte ut Pato i halvtid mot Juventus för att han var dålig. Tydligen var det för att han sträckt sig igen. Nu missar han ca 15 dagar igen. Jag vet själv hur jobbigt det är med upprepade sträckningar. Det kan vara ett elände. Kanske kommer den uteblivna försäljningen av Pato till PSG i vintras (Forza Barbara!) bli ett spöke för Milan. Men om man nu vill sälja honom i sommar så börjar det bli problematiskt med alla hans skador eftersom prislappen på honom riskerar att sjunka.

***

Tre dagar kvar till Rom-derby.

Publicerad 2012-03-01 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto