Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lazio har gripit tag i tredjeplatsen

Lorenzo Medici

Claudio Ranieri blev tvungen att göra något eftersom spelet var förskräckligt. Han valde att byta ut en av sina ambassadörer, Esteban Cambiasso. Ett symboliskt byte. Ungefär som om ett kungarike fallit. Men bytet gav energi och hjälpte Inter till en poäng.

Ranieri valde åter en gång en märklig startelva som han var tvungen att åtgärda senare i matchen. Ingen Wesley Sneijder. Diego Forlan på en kant. Han och Diego Milito kom för långt från mål. Det fanns inget självförtroende och inga idéer. Det växte oceaner mellan lagdelarna. Catania ledde välförtjänt (jag gillar verkligen deras lag) och allt såg ut att gå åt pipan. Tills bytena kom. Ut med två stillastående och felpassande mittfältare i Angelo Palombo och Esteban Cambiaso och in med energi och lite löpvilja med Andrea Poli och Joel Obi. Två spelare som borde fått mycket mer speltid än vad de fått. Men Ranieri har varit feg. Nu fanns det  inget utrymme för feghet längre utan Ranieri var tvungen att chansa för att förlänga sitt Inter-äventyr. Ibland kan det komma något gott ur desperation.

Annons

Vi ska inte luras av Inters starka upphämtning. Problemen kvarstår och 2-2 mot Catania är egentligen inget bra resultat men matchens sista tjugo minuter är något att hämta inspiration ifrån. Kanske släpper det för Forlan. Mer speltid till de yngre spelarna. Tredjeplatsen är nog körd. Men Inter måste rädda sitt ansikte. Andre Villas Boas finns runt hörnet men Ranieri räddade kanske sig själv ytterligare några månader tack vare två byten.

***
Derby-förlusten innebär att Roma nu är tio poäng efter Lazio vilket också betyder tio poäng upp till en tredjeplats. Vägen till Champions League är borttappad. Det var ju det som var de nya ägarnas dröm och mål. Vad händer nu? Går luften ur dem?

Roma vill spela med mycket bollinnehav och med kortpassningsspel. God tanke men Roma har ännu inte spelarna att utföra det. Man har inte tillräckligt skickliga försvarsspelare som klarar av uppspelsfasen. Kanske kan de fortsätta att bygga vidare på sina grund-idéer till nästa säsong med en förbättrad trupp men den här säsongen blir det inte mer än eventuellt en plats till Europa League. Även det blir svårt.

Annons

För Lazio ser det ljusare ut. Napoli känns som deras största utmanare om tredjeplatsen. Själva derby-matchen då? Lazio spelade tight på Reja-manér, mittfältet agerade klokt med Cristiano Ledesma som härförare, med Matuzalem som slitare och med Stefano Mauri som löpare. Matchen präglades också av Martin Stekelenburgs utvisning. Inte mycket att säga om. Domaren följde regelboken. Han kan inte hjälpa att regeln i sig är tveksam. De flesta inklusive mig tycker att straffet blir för hårt. Straff, utvisning och avstängning i ett moment är för hårt. En regel att se över.

Matchen präglades även av tråkigheter. En del Lazio-supportrar visade upp sitt äckliga ansikte. De förföljde Juan med rasistiska apljud. Juan hyssjade publiken och lunkade vidare. Han var stor i sitt agerande och han var stor i sina uttalanden efteråt. “Jag tycker mest synd om dem. Jag har alltid visat respekt mot alla fans”. Och matchen som inleddes med en manifestation mot rasism. Det biter tydligen inget vidare.

Annons

***
Parma förlorade för att de borde tagit bättre vara på sina chanser och för att domarna missade för mycket. Pinsamt mycket. Om Milan och Juventus har klagat på domarna borde Parmas röster vara ännu högre. Ändå lite imponerad över Parma. Tyckte de var bättre än Genoa förra omgången och de var definitivt bättre än Napoli igår. Sebastian Giovinco dansar vidare och McDonald Mariga har gett välbehövlig tyngd.

***
Fiorentina vann äntligen. Men segern över Cesena överskuggades av att Stevan Jovetic var tvungen att kliva av på grund av skada. Det sista som de behövde.

***
Muriel-mania fortsätter på Via del mare. Colombianen Luis Muriel gjorde mål igen och jag tycker verkligen han påminner om en viss Ronaldo (inte Cristiano). Nu räckte det inte till seger eftersom Giuseppe Sculli hann kvittera fem minuter före slutet. Andreas Granqvist klev av med en knäskada. Hoppas verkligen inte det var allvarligt.

Annons

***
Det var ingen vidare svensk-dag. Albin Ekdal blev utbytt i halvtid efter apatiska 45 minuter när Cagliari föll med 3-0 mot Siena.

***

Ikväll är det Pisa-Ternana.

 

Publicerad 2012-03-05 12:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto