Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juve vinner inte längre och Alex kastar sten i glashus

Lorenzo Medici

Tre uppskjutna matcher i Serie A och triss i kryss. För Juventus innebar det att man inte kom ikapp Milan och nu är två poäng efter. Juventus ägde stora delar av matchen mot Bologna men hade svårt att få dit bollen. Det var lite mer fart och frenesi i Juve än tidigare och även om jag tyckte att de stundtals hittade tillbaka till det gamla fina spelet från i höstas saknas det fortfarande en del skärpa.

Bologna spelade skickligt utefter sina resurser som de gjort nästan hela säsongen. Strukturerat och med snabba omställningar. Med just en sådan tog man också ledningen. Den evige Marco Di Vaio var iskall i avslutet efter en magnifik passning av Gaston Ramirez. En lika fin passning bjöd Andrea Pirlo på i andra halvlek. Hans geometriskt perfekta passning hittade en lika perfekt löpning av Mirko Vucinic. 1-1.

Antonio Conte gör helt rätt i att fortsätta ge Vucinic chansen. Något som vissa tränare inte alltid gör vilket brukar sluta i att deras mest talangfulla spelare tappar självförtroendet och blir en förlorad spelare. Vucinic betalade tillbaka till hälften igår. Ett snyggt mål men också för många meningslösa dribblingsförsök.

Annons

Martin Caceres klarade sig utmärkt som mittback. Det gjorde som vanligt inte Leonardo Bonucci. Hans utvisning föddes ur för stor iver och nu blir han avstängd på söndag. Arturo Vidal lär väl kliva ner. Att starta med Marco Borriello var återigen en misslyckad idé. Bologna gjorde en bra match och det var kul att se att Mikael Antonsson gjorde en bra match igen. Borde han inte vara ett namn bredvid Mellberg till EM? Gillar även Bolognas mittfältsmix med Perez & Mundingayis tuffa fötter kombinerat med Ramirez talang.

Juventus har nu en tuff bortamatch mot Genoa på söndag. Det känns som en liten nyckelmatch. Skulle Juve förlora den samtidigt som Milan besegrar Lecce är plötsligt Juve fem poäng efter. Scudetto-racet går in i ett viktigt skede.

***
Parma spelade återigen mycket bra fotboll. De har mycket bollinnehav och skapar chanser men är för dåliga på att ta vara på chanserna och hålla tätt bakåt. Båda baklängesmålen kunde ha undvikits om försvararna agerat som de borde. Det finns mycket som jag gillar med detta Parma dock. Giovincos utökade frihet och magiska fötter, Marigas dynamik och styrka, Biabianys snabbhet och Galoppas återfinnande.

Annons

Sedan var det väldigt intressant att se tränare Donadonis lilla genidrag. Att dra ner Jaime Valdes i en Pirlo-roll. Mycket spännande. Jag har egentligen bara väntat på detta. Att fler lag ska söka den där skickliga spelaren med kvicka fötter och dra ner honom som spelfördelare. Att hitta sin egen version av Xavi. Jag är förvånad att Barcelona-effekten inte har gjort sig gällande mer. Att inte fler lag inser vikten av att ha kvicka och spelskickliga mittfältare som Xavi och Iniesta. Förmodligen för att det är svårt att hitta sådana spelare men Valdes fungerade bra i den rollen.

Fiorentina saknade Stevan Jovetic vilket naturligtvis gjorde att Fiorentinas anfallsspel inte lyste det minsta. Amauri får ut väldigt lite och Andrea Lazzari håller inte måttet (vilken miss på slutet!). Allt blev mycket bättre när Alessio Cerci hoppade in på slutet och rörde om med sin snabbhet. Fiorentina har tappat tråden. Det är för många spelare som är på väg bort, som inte längre blöder för tröjan. Det kommer bli en viktig sommar för Fiorentina. Däremot går Matija Nastasic från klarhet till klarhet. Jag sa tidigare att han är en storback i görningen och han tar stora kliv ditåt redan nu.

Annons

***
Ja just det, den tredje Serie A-matchen? Cesena-Catania 0-0. Snark.

***
Kanske håller gubben på att bli gammal. Kanske börjar minnet svika lite. Alex Ferguson ska ha varit rasande för hur Juventus och Mino Raiola “snott” mittfältstalangen Paul Pogba ifrån dem. Kanske har den gode Ferguson glömt hur arga Le Havre var när de själva “snodde” honom? Le Havre protesterade och menade att United hade gett Pogbas föräldrar både underhåll och pengar. Pogba vill inte förlänga med United vilket Ferguson inte riktigt verkar vilja acceptera. Bad loser? Om jag ska ha någon sorts förståelse för Ferguson är det att jag tror att Pogba kan bli galet bra med tiden. Något sir Alex antagligen också har insett. Förmodligen är det i ren ilska han kastat stenen i det där glashuset.

***

Läste någonstans att Gazzetta Dello Sport aldrig delar ut en 10:a. Jag har nog allt sett det tidigare även om det är högst ovanligt. Idag hände det dock. Lionel Messi såklart.

Annons

***

Zlatan var missnöjd och arg över att laget spelade med tre anfallare mot Arsenal. Han tyckte själv att han hade svårt att hitta sin position då och idag ska han och tränare Allegri prata vidare. Troligen lugnar allt ner sig.

Publicerad 2012-03-08 10:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto