Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sökes: Rätt tränare till Inter

Lorenzo Medici

Claudio Ranieris dagar är räknade. Det vet han själv. Att Ranieri till varje pris vill vända den dåliga trenden och göra en så bra avslutning på säsongen som möjligt handlar mest om hans egen framtid. Det handlar inte om att rädda hans Inter-jobb. Skulle han lyckas få någon sorts ordning på Inter i slutskedet kan det öka han chanser att få ett jobb i en mellanstor klubb i framtiden. Skulle han få sparken innan säsongens slut försämras hans anseende rejält. Eftersom vi mer eller mindre vet att Ranieri kommer få sparken under våren eller till sommaren så återstår den mer intressanta frågan, vem tar över? Kanske är dessa tänkbara:

JOSEP “Pep” GUARDIOLA
Pep är Morattis våta dröm vilket innebär att han säkert kommer avvakta och se hur det går med Guardiolas och Barcelonas kontraktsförhandlingar. Som det verkar nu så lutar det åt att Guardiola skriver nytt kontrakt men om han inte skulle göra det är säkert Inter ett alternativ för honom.

Så skulle det kunna se ut med Pep:
(4-3-3): Julio Cesar, Zanetti, Lucio, Samuel, Armero; Busquets, Sneijder, Poli; Lavezzi, Lucas, Villa.

Kommentar: Pep tar med sig Busquets och Villa från Barcelona. Eftersom Moratti gör allt för Pep så öppnar han plånboken rejält och köper även in Lavezzi, Lucas och Armero samt behåller Sneijder som Guardiola vill använda i en Xavi-roll. Detta innebär att många av det gamla gardet som bl a Pazzini, Stankovic, Milito och Maicon måste säljas. Pep satsar istället på de yngre spelarna som t ex Castaignos, Obi och Coutinho.

Annons

ANDRE VILLAS BOAS
Den tränare som det har pratats mest om. Även om jag tror att det finns ett stort intresse från Inter att värva portugisen tror jag inte att Moratti ännu har bestämt sig till hundra procent. En fördel med Villas Boas är att han tidigare varit i klubben som hjälptränare åt Jose Mourinho. Moratti var ju redan intresserad av AVB förra sommaren innan Chelsea snodde åt sig honom så förmodligen är han just nu den största favoriten att få jobbet.

Så här skulle det kunna se ut med Villas Boas:
(4-3-3): Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Pereira, Guarin, Fernando, Sahin; Lucas, Milito, Hulk.

Kommentar: Villas Boas vill bygga sitt lag kring dekuggar han hade i Porto. Därför köps Fernando, Hulk , Pereira in och Guarin behålls. Sahin köps in för att ge mittfältet mer kreativitet.

LAURENT BLANC

Annons
Om Guardiola är Morattis drömtränare nummer ett, kanske Blanc är hans nummer två. Moratti har alltid gillat Blanc och han har även tidigare representerat Inter som spelare. Blancs kontrakt med franska landslaget går ut efter EM och de har ännu inte kommit överens om någon förlängning. Men är det verkligen helt lyckat att vänta ända till efter EM innan man får sin nya tränare?

Så skulle det kunna se ut med Blanc.
(4-3-1-2): Julio Cesar, Maicon, Samuel, Rami, Sissoko; Nasri, Mvila, Cambiasso; Jovetic; Pazzini, Forlan.

Kommentar: Blanc ger laget en fransk touch med Rami, Sissoko och Nasri. Den stora summan läggs dock inte på t ex Lucas eller Lavezzi utan på Jovetic eftersom Blanc kräver en trequartista.

WALTER MAZZARRI
Säkert ganska långt ner på Morattis lista. Men jag tror han finns med i bilden någonstans. Om Moratti precis som förra säsongen blir tvungen att titta längre ner på sin lista kanske Mazzarri kan vara ett alternativ. Kanske skulle det bli lättare att locka över Lavezzi då också?

Annons

Så här skulle det kunna se ut med Mazzarri:
(3-4-2-1): Julio Cesar, Samuel, Lucio, Ogbonna; Maggio, Cambiasso, Poli, Armero; Alvarez, Lavezzi; Forlan.

Kommentar: Mazzarri tar med sitt 3-4-3 till Inter. Ogbonna förstärker försvaret och Mazzarri kräver Maggio och Armero till kanterna. Alvarez blir Hamsik, Forlan blir Cavani och Lavezzi blir…ja, Lavezzi.

FABIO CAPELLO
Så länge han är arbetslös vet man aldrig.

Så här skulle det kunna se ut:
(4-4-2): Julio Cesar, Maicon, Samuel, Sergio Ramos, Criscito, Zanetti, Cambiasso, Nainggolan, Armero, Pazzini, Lavezzi.

Kommentar: Capello satsar på ett tight lag som ska bli svårforcerat och effektivt. Kanterna förstärks med Criscito och Armero medan högerkanten är intakt. Nainggolan blir Capellos Edgar Davids.

ZDENEK ZEMAN
Egentligen tycker jag det är lite konstigt att inte Moratti vänt sig till Zeman tidigare då de känns som gjorda för varandra.. Han spelar en offensiv fotboll som Moratti borde uppskatta. Zeman själv skulle säkert gladeligen ta jobbet.

Annons

Så här skulle det kunna se ut:
(4-3-3): Julio Cesar, Zanetti, Samuel, Ogbonna, Nagatomo; Isla, Poli, Obi;  Lavezzi, Pazzini, Palacio.

Kommentar: Zeman har inte speciellt stora krav på mercaton utan litar som vanligt till sig själv. Moratti insisterar dock och tvingar fram köp av Lavezzi, Palacio och Isla. Zeman går med på detta eftersom de tre kan Serie A väl. Däremot märker Zeman efter ett tag att backlinjen måste förstärkas och vill därför ha Ogbonna till varje pris.

Jag har inte tagit med hypoteserna Sinisa Mihajlovic och Roberto Baggio då den ena är för tråkig och den andra lite väl romantisk (till och med för Moratti).

***

Om du vill läsa om de andra lagen och deras tränarsituation kan du göra det här på:

Dagens krönika

Publicerad 2012-03-09 07:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto