Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tomheten och allt därefter

Lorenzo Medici

Det var det. Det som såg ut att kunna bli tre italienska lag vidare till kvartsfinal blev bara ett. Dessutom ett som höll på att tappa en 4-0 ledning. Det kan svänga snabbt. Napolis dröm sprack. De kommer senare kunna smälta det och se tillbaka på en mycket stark insats i årets Champions League men nu ska tårar fällas och tomhet ska ta vid. Chelseas dröm har kanske aldrig funnits men de väckte sig själva när det gällde och gjorde en mycket imponerande upphämtning. De var fysiskt starkare.

Ironiskt nog krävdes det en italienare för att slå ut Napoli. Sparkandet av Andre Villas Boas kom vid exakt rätt tidpunkt för Chelsea och fel för Napoli. Ironiskt nog var Didier Drogba den största furbo-maestron på plan igår. Men han var både tjuv och kung. Drogba kan dessa typer av matcher väl och visade vägen för sitt Chelsea. Jag tror också att Cristian Maggios olyckliga skada hade mer betydelse än vad som kanske syntes.

Det är nu det intressanta börjar med detta film-moguls designade Napoli-projekt. De har alltid tagit successiva steg framåt. Nu finns inga fler drömmar att hoppas på. Bara hårt jobb. Ett antiklimax att ta sig igenom. En tredjeplats som finns inom räckhåll. Orkar de? Vad kommer hända sen? Blir de tre tenorerna kvar i sommar? Blir Walter Mazzarri kvar? Kommer president Arelio Di Laurentiis spänna bågen ännu högre eller börjar man på en ny era? Kommer man efter att ha känt på hetluften i Champions League att gå all-in på scudetton nästa säsong.? Ytterligare ett försök med denna trupp som grund?

Annons

Många frågor. Få svar. För nu finns det bara tid och rum för tårar. Och tomrum. Jag tycker att vi låter det vara så för några dagar.

Publicerad 2012-03-15 08:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto