Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Straffar, Corvino och en het tredjeplats

Lorenzo Medici

Inter klarade 0-0 mot Atalanta på hemmaplan. Kanske ska de vara nöjda med resultatet. Det låter overkligt men det är så det ser ut numera. Inter var kalla, noll kreativitet. Detta är inte längre någon nyhet, det är så det är. Inter fick en inte helt tydlig straff (Pazzini blev neddragen men såg också ut att dra själv) och Atalanta borde haft en rätt klar straff. Sett ur den synpunkten var det Atalanta som låg närmast segern.

Inter tappade inte så mycket till tredjeplatsen men tog heller inte in någonting och matcherna blir färre och färre. De flesta vill nog att säsongen bara ska ta slut så att Inter kan börja om på nytt. Trycka på reset, hitta rätt tränare och hitta rätt spelare. Claudio Ranieri frågade Diego Forlan om han ville spela på kanten och han svarade nej. Lite symboliskt för hur det ligger till just nu.

Det tjafsas en del utanför plan också. Sportdirektör Marco Branca och före detta Inter-sportdirektören Gabriele Oriali ordväxlade om hurvida Oriali varit inblandad i tidigare övergångar eller ej. Branca ska nog akta sig för att attackera en så pass tung Inter-legend som Oriali när han själv har gjort så dåliga mercato-resultat som de två senaste säsongerna.

Annons

Marco Branca som har sagt att han redan nu jobbar för framtiden replikerades av Oriali med att, “Jag hoppas han gör det för ett annat lag”. Att Inter kommer byta tränare till sommaren (eller tidigare) känns givet. Men att byta sportdirektör borde vara lika självklart.

***

Trots Inters haveri finns chansen till tredjeplatsen faktiskt fortfarande kvar. Lazio förlorade och Napoli och Udinese spelade kryss. Allt kan hända. Även Roma som spelar idag har chansen. Efter Romas derbyförlust avskrev jag dem chansen till att nå tredjeplatsen. Det får jag nog omvärdera. Det kommer bli fight in i det sista om den viktiga Champions League-platsen och de två platserna till Europa League. Till och med Catania har blandat sig i striden. Otroligt och smått fantastiskt av Vincenzo Montella och hans gäng.

Annons

***

Apropå sportdirektörer så blev det klart att Fiorentinas Pantaleo Corvino inte får fortsatt förtroende. Hans kontrakt kommer inte förlängas. Någon måste bära korset. Corvino har gjort en usel mercato men har också varit med och byggt ett vackert Fiorentina tidigare. Nu kan det ju vara vettigt att bygga nytt med en ny sportdirektör bara man träffar rätt och även inser att problemen är större än så. Corvino kommer inte ha några problem med att skaffa nytt jobb. Napoli? Inter? Och vem tar över i Fiorentina? Vore inte Catanias Pietro Lo Monaco ett bra val? Kanske följer  Vincenzo Montella i så fall. Bara spekulationer. Det kommer i vilket fall bli stora förflyttningar bland sportdirektörerna i sommar.

***
Novara tog andra raka segern sedan Attilio Tesser återvänt. De lever. Cesena gör det inte. Maken till håglös och uppgiven insats var det längesedan jag såg. Cagliari hade inga problem att vinna över dem. Cesena kommer inte ta många poäng till.

Annons

***
Utvisningen på Udineses Diego Fabbrini var överdriven. Han försökte verkligen undvika kontakt. Dålig känsla av domare Rocchi.

***
Edinson Cavanis straff var märkligt usel. Tur att han är så bra på annat. Som frisparkar och på att göra mål med kniven på strupen.

***
Två fina matcher ikväll. Roma mot Genoa. Ingen Totti dock. Men Lamela och Palacio. Och Pescara-Brescia. Zemanlandia mot Calori boys. Serie B:s bästa offensiv mot ett lag som inte släppt in ett enda mål på bortaplan under 2012.

Publicerad 2012-03-19 11:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto