Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lånade & delägda - vad händer sen?

Lorenzo Medici
Albin Ekdal (Juventus/Cagliari)
Juventus och Cagliari delar ägarskapet om svensken. Ekdal har fått en del speltid och gjort okej ifrån sig. Frågan är om det räcker för att Cagliari ska köpa loss hela ägarskapet efter säsongen. Jag har svårt att tro att Juventus ser honom som en del i deras satsning. Ett annat alternativ är att Juventus köper loss honom för att sedan sälja honom vidare till t ex Bundesliga.
 
Amauri (Fiorentina)
Amauri blir kontraktslös i sommar och just nu känns det tveksamt att Fiorentina skulle vilja förlänga med honom. Parma har visat visst intresse men det är även tänkbart att han kan komma att återvända “hem” till Palermo.
Annons
 
Fabio Borini (Parma/Roma)
Roma var så pass smarta att de la in ett fast utköpspris på 7 miljoner euro för Borini. Ett pris som kändes lite väl högt innan säsongen men som nu känns som ett fyndpris. Roma kommer garanterat köpa loss honom.
 
Ciro Immobile (Juventus/Genoa)
Immobile leder skytteligan i Serie B och har varit sensationellt bra under Zeman i Pescara. Juventus sålde halva delägarskapet under januari till Genoa. Att han spelar i Juve nästa säsong är inte troligt men det är inte säkert att han spelar i Genoa heller. Genoa har klasspelare som Gilardino och Palacio och många andra unga talanger som står på kö (b la Destro, Boakye) vilket gör att det kan bli tufft med speltid. Kan därför komma att lånas ut och om Pescara tar steget upp till Serie A lär de ligga bäst till.
 
Marco Borriello (Roma/Juventus)
Annons
Juventus kan köpa honom för 8 miljoner euro efter säsongen. Roma har säkert önskedrömmar om att Juve ska få för sig att göra det men som det ser ut nu känns det otänkbart. Frågan är om det inte vore bättre för Borriello att hamna på en mer rättmätig nivå i en klubb snäppet mindre. Roma kan också komma att försöka kränga honom utomlands om de kan finna någon som går i fällan.
 
Mauro Zarate (Lazio/Inter)
Inter får köpa loss honom om de vill. Det kommer de inte vilja. Zarate kommer därför återvända till Lazio och då är frågan vad som händer. Om Reja är kvar som Lazio-tränare har jag svårt att se att de kan lösa deras gamla konflikt. Om det däremot är en ny tränare för Lazio nästa säsong kanske en ny chans kan öppnas upp för argentinaren. Problemet för Lazio är att om de vill sälja honom blir det oerhört svårt att få tillbaka de pengar (ca 20 milj euro) som de lagt ut på honom. I bästa fall kan något lag från England eller Ryssland nappa och de får tillbaka ca 80% av sina utgifter.
Annons
 
Fernando Gago (Real Madrid/Roma)
En spelare som Roma sannolikt vill och kommer köpa loss efter säsongen. Prislappen är sagd ligga runt 6 miljoner euro men räkna med att Franco Baldini kommer använda sina goda kontakter med Real Madrid för att sänka priset något.
 
German Denis (Udinese/Atalanta)
Kommer återvända till Udinese efter säsongen eftersom han bara är på lån till Atalanta. Trots hans succé den här säsongen tror jag inte att Udinese är så intresserade av honom. De har redan bra spelare i sin trupp och de har en återvändande juvel i Luis Muriel. Varför skulle de vilja stänga speltid för Muriel när han med tiden kan generera fem gånger så mycket pengar som Denis? Kan tänka mig att Atalanta köper honom efter säsongen för runt 4-6 milj euro.
 
Mattia Destro (Genoa/Siena)
Siena har en obligatorisk köprätt på halva delägarskapet på Destro vilkte gör att han då blir delägd med Genoa. Destro är mycket het på marknaden och många storklubbar har visat intresse. Jag har svårt att se att han gör en säsong till i Siena utan det är troligare att han spelar i Genoa eller går till en “större” klubb.
Annons
 
Andrea Poli (Sampdoria/Inter)
En av få som ändå visat något i Inter den här säsongen. Förmodligen kommer Inter köpa loss honom efter säsongen för runt 6 milj euro. Helt rätt då Poli är en bra framtidsman.
 
Simon Kjaer (Wolfsburg/Roma)
Roma får köpa loss honom för 7 miljoner euro från Wolfsburg efter säsongen om de vill. Jag tror de vill men inte till det priset. Jag kan tänka mig ett klassiskt scenario. Wolfsburg vill inte riktigt ha honom, Roma vill ha honom, de sänker priset till 5-6 miljoner euro. Dock skulle ett Premier League-lag kunna komma att blanda sig i och betala mer än vad Roma är beredda att betala.
 
Maxi Lopez (Catania/Milan)
Milan var så pass smarta att de inte la in en obligatorisk köprätt på Lopez. Som det ser ut nu har jag svårt att se att Milan skulle vilja köpa loss honom för 8 miljoner euro. Catania kommer då få tillbaka en spelare som troligen inte kommer vilja vara kvar vilket innebär att de får försöka sälja honom till en mindre klubb för mindre pengar.
Annons
 
Sebastian Giovinco (Juventus/Parma)
Kanske den mest intressanta delägda spelaren just nu. Giovinco har utvecklats till en av Italiens bästa spelare och kommer bli het på mercaton i sommar. Att han växt sig större än Parma-kostymen känns rätt givet så jag har svårt att se att han stannar. I sådana fall måste Parma visa upp en ordentlig satsning vilket de troligen inte har råd med. Den stora frågan blir om Juventus, som äger andra halvan, nu äntligen vill satsa på honom. Det finns indikationer på att Antonio Conte gillar Giovinco och kan komma att använda honom i en roll strax bakom en ensam anfallare. Att plocka tillbaka Giovinco går också hand i hand med Juventus historia av att ha de flesta av Italiens landslagsmän.
Publicerad 2012-03-20 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto