Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan den värdefulle

Lorenzo Medici

Macthen kan stå och väga. Eller till och med verka rinna ur händerna på en. För Milan spelar det ingen roll. Inte när man har Zlatan Ibrahimovic. Igår var han inte ens speciellt bra mot Roma men när man summerade matchen hade han gjort två mål varav ett avgörande cirkusnummer. En perfekt löpning, lobb över Stekelenburg och nickade in tvåan efter att ha vunnit den nordiska duellen med Kjaer. Ett nummer av både finess och råstyrka. En Zlatanistisk pyspunka på Juve-drömmen om förlorade Milan-poäng.

Det var en match med ganska många små misstag och utan något större tempo. Milan tappade Thiago Silva tidigt i matchen på grund av skada (oroande med tanke på fint besök i veckan). En enorm försvagning inte minst med tanke på att Gianluca Zambrotta var en katastrof. Mittfältet saknade också en del bett. Massimo Ambrosini var alltid på gränsen till gult kort och Urby Emanuelson och Antonio Nocerino var lite svagare en vanligt. Framåt var det “Il Faraone” som var mest pigg.

Igår skrev jag att det borde vara tid för Francesco Totti att kliva fram. Istället verkar det som att tiden hunnit ikapp honom. Mycket ståfotboll och inte så mycket genialiteter. Tyckte nog att Luis Enrique borde bytt in Erik Lamela istället för Bojan Krkic. Romas kreation är nog en toppspelare i varje lagdel ifrån att hota om en scudetto på allvar.

Annons

Medan Roma försökte bygga mer var Milan lite mer konkreta i sitt spel men det var en match som mycket väl kunde slutat oavgjort och en match där Milan kunde ha förlorat två poäng i striden med Juventus. Men Zlatan var tungan på vågen som så många gånger förr.

Det är därför han antagligen är ligans mest värdefulla spelare.

***
Palermo var klart vassare än Udinese i en halvlek. De sprang mer än i de senaste matcherna och det var tightare mellan lagdelarna. Sedan släppte Bortolo Mutti och hans mannar mer och mer på initiativet och kvitteringen var både logisk och rättvis. Gillade dock att Palermo satsar på unga spelare som Carlos Labrin och Milan Milanovic nu när de är i lite av ett ingenmansland. Förmodligen order uppifrån. Helt rätt. Just Milanovic kan bli lysande med tiden.

Udinese kommer kanske få svårt att ta tredjeplatsen. Jag tror att det till och med kan bli svårt för dem att försvara en Europa League-plats också till slut. Egentligen inget konstigt med det, Guidolin har redan fått ut mer än vad man trott. Men det är imponerande hur de aldrig ger upp, hur Guidolins maskineri maler på som om inget hade hänt.

Annons

Robert Pereyra är ett bra exempel på hur Udinese fungerar. Långsamt har man spelat in honom i laget och nu ser han redan ut att vara en spelare man kommer få mycket nytta av. Snabba fötter och taktiskt skicklig. Tänk också på att de får tillbaka Juan Cuadrado och Luis Muriel till nästa säsong. Projektet fortsätter.

***
Det fanns en situation mellan Palemo och Udinese som var märklig. Josip Ilicic höll på att riva sig fri ifrån svenske Joel Ekstrand som tydligt höll honom i tröjan. Men bara i “rätt” antal sekunder. När han väl släppte föll också Ilicic. Typ filmning. Eller hur ska man bedöma det? Han blev ju dragen. Ilicic fick gult kort för just filmning och Ekstrand klarade sig undan. Kanske hade det varit mer rätt med gult kort till Ilicic men även gult till Ekstrand och frispark för Palermo? En komplex situation. Vad tycker ni?

Annons
Publicerad 2012-03-25 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto