Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett vunnet italiensk derby var också en ännu inte förlorad scudetto

Lorenzo Medici

Juventus släpper inte taget fastän Milan gör sitt bästa för att skaka av sig dem. Ett vunnet italienskt derby var också en inte förlorad scudetto. Det var ett vackert Derby D´Italia med underbar inramning och grym stämning. Fotbollen blev också bra.

Medan Juventus stundtals var briljanta svarade Inter med att göra sin bästa halvlek på bra länge. Chanser skapades i mängder men målen uteblev. Ända tills Martin Caceres kunde nicka 1-0. Sedan orkade Inter inte riktigt ställa om mentalt. Inte så konstigt med tanke på hur deras självförtroende ser ut. För Juves del skulle det bli ännu vackrare. Matchen avgjordes av ingen mindre än Alessandro Del Piero som fick hoppa in. Antagligen ett perfekt manus för en äkta juventino.

Eftertankar. Juventus seger var imponerande. Ytterbackarna löpte mycket. Man vinner fast Mirko Vucinic misslyckades med mycket. Man vinner fast Andrea Pirlo långa stunder inte kunde styra spelet som han ville. Man vann för att man var bättre. Det ska dock sägas att Inter gjorde en bra första halvlek. Man kom till avslut och kändes giftiga. Hade Diego Milito satt någon av sina chanser hade det kunnat gå annorlunda.

Annons

Snabba reflektioner:

Yuto Nagatomo är inte tillräckligt bra.

Walter Samuel var den sista att ge sig i Inter. Det kallas stolthet.

Maicon stängde av Vucinic effektivt.

Det känns som att Diego Forlan inte har något att ge.

Claudio Ranieri bytte ut Joel Obi och Andrea Poli fastän de kändes piggast och mest kreativa i Inter.

Arturo Vidals fötter gnistrade av hårt jobb och skicklighet.

Martin Caceres blev så där nyttig för Juve som jag trodde.

Alessandro Matri är inte i form.

Alessandro Del Piero är i form.

Det var dock inte bara vackert på läktarna igår. En del Juve-supportrar skämde ut sig med att ta till rasistiska burop mot Joel Obi. Det avtog desto längre matchen gick men det hördes och det var inte första gången den här säsongen som det hörts på Juventus Stadium. Det är oroväckande hur lite det tas upp i italiensk media. Lite böter och så kör man på.

Annons

***
Genoa och Fiorentina kan inte vinna längre.

***
Novara och Lecce behövde verkligen båda vinna men kunde inte de heller.

***
När Klose och de andra anfallarna i Lazio inte fanns fysiskt eller meta-fysiskt på plats fick den gänglige, men alltid hårt jobbande, kult-backen Modibo Diakité kliva fram och visa hur det skulle göras. Ett mål vägt i guld.

***
Jag gillar verkligen Manolo Gabbiadini.

***
Napoli borde verkligen inte tappat en 2-0-ledning mot Catania. Slarv är sådant man kan få betala för i maj.

***

Inter fick dock lite plåster på förlust-såren igår. Lill-Inter vann NextGen series över Ajax. En turnering som liknar ett Champions League för U-19 lag. Imponerande triumf av Inters Primavera-lag. Ajax hade innan finalen krossat både Barcelona och Liverpool. Det finns hopp om Inters framtid i vilket fall.

Annons

***
Det börjar verkligen kännas att det är säsongens slutfas vi kliver in i. Man börja fundera på sommarens mercato, planerna blir grönare, läktarna mer soldränkta och de italienska lagen ute i Europa minskar. Det där sista behöver inte vara sant men risken är stor. På onsdag-kväll vet vi bättre hur det står till med den saken.

Publicerad 2012-03-26 12:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto