Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter och Ranieri befriade varandra

Lorenzo Medici

Inter är nu befriade från Claudio Ranieri.

Okej, vi vet att det största felet ligger högre upp hos president Massimo Moratti och sportdirektör Marco Branca men jag köper inte det som ett tätt alibi. Ett mantra som inte håller. Ranieri är en i grunden bakåtsträvande tränare, med defensiven som utgångspunkt. Det skulle kunna fungera om man är en vinnare. Men det är han inte. Nu har han löpt ungefär samma kräftgång i tre italienska storklubbar. Mönstret är tydligt.

Jag tycker det var rätt av Moratti att sparka Ranieri nu. Han är ytterst ansvarig och han kunde inte bara se på hur hans lag föll djupare och djupare. Fem poäng på tio matcher. Jag menar Ranieri hade ju fått sparken i Chievo med de resultaten. Det är inget konstigt med det. Nu blir det succétränaren från Primavera-laget Andrea Stramaccioni som tar över laget. Kanske var det en belöning för den imponerande segern i NextGen series. Det ska bli intressant att se vad hans inträde kommer ge. Injektion? Kan han övertyga det gamla gardet? 4-2-3-1?

Annons

Claudio Ranieri nästan grät efter segern mot Chievo. Det var ett laddad moment och det var talande för den press som han känt. Nu behöver han inte känna den pressen mer.

Ranieri är nu befriad från Inter.

Publicerad 2012-03-27 07:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto