Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Adiós Milan?

Ikväll spelar Milan sin kanske viktigaste match för säsongen. Ska drömmen leva vidare eller tar den slut mot “världens bästa lag” Barcelona?  Blir det ett Milan-mirakel eller blir det adiós Milan?

Rent logiskt så finns det inte mycket som talar för Milan. Ska man lyckas spela 1-1 på Barcelonas borg krävs det en insats utöver det vanliga, att både lyckas göra mål och hålla undan för Messi och kompani. Jag vet faktiskt inte hur de ska kunna klara det men jag vet också att fotbollen inte alltid är logisk.

Om Milan åker ut mot Barcelona ikväll kan effekterna för den fortsatta resan i ligaspelet få olika utfall. Antingen blir det en fördel då man blir mer revanschsugna och bara behöver lägga energi på en sak eller så blir det en nackdel då besvikelsen lär bli stor och omställningen kan bli svår. Jag tror nog på det förstnämnda i längden.

Om Milan ligger under lär väl Allegri chansa med Pato sista tjugo?

Kan Massimo Ambrosini verkligen göra två stormatcher i rad mot Barcelona?

Även om Daniele Bonera var riktigt bra i det första mötet så känns det ändå som en förstärkning att Ignazio Abate är tillbaka.

Tänk vilken chans du har nu Zlatan. Att få sänka Barcelona inför hela världens TV-tittare bör vara den största tändvätska han kan tänka sig.

Tänk om han tar den.

Tänk.

***

Enligt överenskommelse mellan Inter och Porto så kan Milano-klubben köpa loss Fredy Guarin för 8,5 miljoner euro fram till början av maj. Sedan stiger utköpsklausulen till 13,5 milj euro. Enligt mig bör inte Inter missa den rabatten.

***
Alessandro Matri och Leonardo Bonucci har förlängt med Juventus till 2017. Nu kan Fabio Quagliarella vara nästa spelare att förlänga. Klubben vill förlänga med ett år till 2015 och troligen är Quagliarella villig att acceptera.

***
Spelskandalen är verkligen en soppa. Det mesta koncentreras till Bari och deras matcher. Atalantas Andrea Masiello som spelade i Bari förra säsongen har bland annat erkänt ett självmål gjort med flit. Fler Bari- spelare är inblandande och även deras egna supportrar.

***
Jag har alltid varit förtjust i Pasquale Marino och hans offensiva fotboll. Men hans defensiva brister som tränare har knappast blivit bättre. Igår fick han sparken från Genoa. Inte speciellt konstigt. Nu återvänder Alberto Malesani till tränarposten. Marino däremot har nog bränt en del skepp efter dubbla fiaskon med Parma och Genoa.

***
Igår fick Antonio Cassano första klartecknet från doktorerna att han officiellt kan återvända till Serie A-fotbollen. Idag kommer andra utlåtandet som också förväntas bli positivt. Mer eller mindre kan alltså Cassano finnas med truppen mot Fiorentina. Vi har saknat dig så, Antonio.

Publicerad 2012-04-03 kl 10:27
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons