Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Arrividerci Sverige!

Milan och Juventus genomgår ett litet maratonlopp mot scudetton. Ungefär som om de sitter i fängelse och stryker motståndare istället för dagar. Priset är dock inte att bli fri utan att bli Italienska mästare men känslan är att varje seger är en lättnad snarare än glädje. Tyngden att missa scudetton är lika stor som drivkraften att nå euforin över att vinna den. Milan kunde stryka en motståndare igår efter att ha besegrat Chievo trots enorma skadeproblem.

ANNONS

Sulley Muntari dunkade in 0-1 tidigt och sedan skapade egentligen Milan inte så mycket mer. Chievo hade inte särskilt mycket chanser de heller men tillräckligt för att det inte skulle bli någon promenadseger för Milan och visst lär det ha varit många Milan-supportrar som satte hjärtat i halsgropen dubbla gånger.

Först när bollen studsade solklart upp på Alessandro Nestas hand och domaren blåste i pipan. Men han hade blåst för offside, vilket man tydligt såg på repriserna. Sedan när Chievo fick bollen i mål i allra sista sekunden men återigen var det offside och återigen var det en riktig avblåsning. Kanske dags att börja berömma domarna lite? Det var en rätt dålig match där de tre poängerna var det viktiga. Inget annat.

Milan måste verkligen utvärdera alla dessa skador efter säsongen. Är det något i träningsupplägget som är galet? Hur står det till med Milan Lab egentligen? Visst, Milan har haft hårt matchande under året men det kan inte vara den enda förklaringen. T ex Napoli har spelat fler matcher och har inte alls haft skador i samma utsträckning som Milan.

ANNONS

I och med Muntaris fina mål har de rödsvarta lagt över pressen på Juventus. Nu är det deras tur att bekänna färg, mot Lazio. Deras tur att försöka stryka en motståndare från listan. Nedräkningen mot scudetton är ju i full gång.

***
Klockan är ungefär 23.00 på tisdagen när jag skriver detta. Om ungefär sju timmar sitter jag på ett flygplan på väg ner till Italien. Det var ett tag sedan jag var där. Det var ännu längre sedan jag åkte till Italien och tittade på fotboll. Nu är det dags. Fem dagar, fem destinationer, fyra matcher. Lite flyg, mycket tåg.

Det ska bli spännande att åka ner och känna på atmosfären på plats.. Se fotbollen på plats, gå gatorna, äta maten och dricka kaffet. Självklart kommer jag försöka rapportera genom bloggen men man vet ju hur det kan vara med uppkoppling i Italien. Men det går nog bra.

ANNONS

Jag tänkte inte avslöja destinationerna nu utan skicka vykort från platserna där jag befinner mig. Lite som den där tomten i Amelie från Montemartre.

Vi ses snart./Ciao

Publicerad 2012-04-10 kl 23:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto