Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Från en värld till en annan

I onsdags steg jag in i Italiens mest moderna arena, Juventus Stadium. Igår besökte jag den anrika Stadio Dall Ara. Det var ungefär som att kliva ut ur en futuristisk rymdbas och in i en lite sliten med vacker sekelskiftslägenhet. Från calcio moderno till calcio antico på ett dygn. Bolognas hemma-arena ligger mitt i staden som en kär vän och inte i utkanten som en nyöppnad stormarknad.

ANNONS

Dall Ara påminner ganska mycket om Stockholms Stadion. Löparbanor och torn. Allt är mycket vackert. Känslan av en K-märkt byggnad. Åldersnittsskillnaden på åskådarna jämfört med Juventus Stadium måste ha varit stor. Här trängdes farbröder från Angelo Schiavos tid bland yngre i en familjär atmosfär.

Om det var lätt att få sin ackredetering i Turin var det klart bökigare i Bologna. Den ena visste mindre än den andra men tillslut hamnade jag rätt. Kanske var de bara oförberedda på att någon från Sverige överhuvudtaget ville se matchen.

Allt är på gott och ont. Modernitetens bekvämligheter och trycket som blev på Juventus Stadium var fjärran från halvtomma läktare på Stadio Dall Ara. Men det finns andra värden som kultur,historik och skönhet och det är inget man bygger upp i en handvändning. Alla historiska matcher, alla publikvrål sitter kvar i läktaren och det kan inget ta ifrån Stadio Dall Ara.

ANNONS

Matchen då? Jodå, Bologna vann med 1-0. Planens bästa spelare, Alessandro Diamanti, avgjorde med en underbar frispark och hyllade sin fru med en kärleksförklaring på sin T-shirt. Men utan J-F Gillet i målet hade de nog aldrig Bologna fått med sig tre poäng.

Några andra reflektioner från matchen:

Henry Gimenez verkar vara lite av en kult-spelare bland supportrarna. Han fick nästan mest jubel av alla under presentationen.

Yttrarna Morleo och Pulzetti var hackkycklingarna.

Cagliaris målvakt Michael Agazzi gjorde precis som Emiliano Viviano häromdagen. Erkände en hörna. Ringar på vatten.

Självklart tog jag med fel sladd till telefonen. Bilderna från resan borde annars så klart använts här på bloggen. Alltid är det något som går fel.

***

Nu har jag levt fotbolls-nomadliv i två dygn med väldigt lite sömn, jagat internet och wifi, ätit snabbmat, promenerat flera mil och åkt massor av tåg. Idag tar jag det lite lugnare för att öka takten imorgon igen.

ANNONS
Publicerad 2012-04-13 kl 15:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto