Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

San Siro, japaner och en tredjedels tenor

Nu är det klart att San Siro, Inters och Milans hemmaplan, ska få ny gräsmatta. Delvis konstgräs, delvis riktigt gräs. Det har varit stora bekymmer med mattan de senaste åren och är fjärran från de finare i Europa. Självklart bör två fotbollsmetropoler som Inter och Milan ha en bättre fotbollsplan. Eftersom de sista två centrimenterna längst upp ska vara av vanligt naturgräs får vi hoppas att det innebär att planens studs blir som på en vanlig gräsmatta.
ANNONS
***
Jag tycker det är lite märkligt att inte fler italienska klubbar värvar japanska spelare. Jag tror det kan handla om fördomar. Förutfattade meningar om att japansk fotboll inte är så bra och att japanska spelare är fysiskt svaga. Kanske har Kazu Miuras fiasko satt sina spår. Men Hidetoshi Nakata är den andra sidan av myntet. Kanske borde man ta Shinji Kagawa i Dortmund som ett exempel på att det går att fynda bra när det gäller japanska spelare. Det finns spelare att hämta. Hiroshi Kiyotake är en japansk variant på Andres Iniesta. En spelare som Roma visat intresse för och som i mitt tycke skulle kunna göra stor succé. Glöm heller inte den marknadsmässiga biten. Två flugor i en smäll.
***
Nu har en tredjedels tenor förlängt med Napoli. Marek Hamsik har skrivit på till 2016. Mycket viktigt. Kanske är det slovaken som blir deras bandiera jämsides med Paolo Cannavaro. Jag är inte lika säker på att Ezequiel Lavezzi och Edinson Cavani blir kvar lika länge. En av dem kan kanske försvinna redan till hösten. Vi ska inte glömma att filmmogulen Aurelio Di Laurentiis största omsättning är klubben Napoli och inte i annan business, till skillnad från många andra presidenter.
ANNONS
Däremot vet jag inte om jag tycker att det var så smart att förlänga med Salvatore Aronica. Ett år till med en automatisk förlängning till 2014 om han gör 25 matcher eller fler nästa säsong.
***
Frågan är om Napoli verkligen hade behövt värva Eduardo Vargas när de redan har Lorenzo Insigne i sin ägo?
***
Om Juventus värvar både Marco Verratti och Paul Pogba har man verkligen satt sitt mittfält i goda händer många år framöver.
***
Stevan Jovetic kan komma att missa matchen mot Inter. Fiorentina kunde knappast fått sämre besked än så. De får hoppas att Alessio Cerci och Adem Ljajic är redo.
Publicerad 2012-04-21 kl 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto