Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Oförändrat i toppstriden

Både Juventus och Milan hade svårt att få hål på sina motståndare. Juventus skapade massor av chanser medan Milan hade svårare att få till spelet. Men båda vann till slut och det var det enda som räknades. Från och med nu är det det enda som gäller, trepoängare och hoppas att den andra ska falla på en mina någonstans.

Milan är inte i form just nu. De känns slitna och spelet krampar och framför allt mittfältet har svårt att leverera. Mark Van Bommel verkar trött, Antonio Nocerino är inte lika energifylld som tidigare och Sulley Muntari hade inte många rätt igår. Tur att Prince Boateng är tillbaka. Hans aggressivitet är vad Milan behöver just nu. Gissar även att Antonio Cassano startar nästa match.

Genoa gjorde en mycket bra match med tanke på förutsättningarna. Efter helgens tumult kan det inte ha varit lätt att ställa om, men nye tränaren Luigi De Canio verkar ha fått ordning på försvaret på bara två dagar. Det är imponerande. Andreas Granqvist var mäktig när han plockade bort Zlatan. Kakha Kaladze var grym han med.

Juventus hade kanske inte lika svår motståndare som Milan. Cesena försökte i första halvlek men i andra hamnade de längre och längre bak i plan och till slut kunde de inte stå emot. Nu väntar ny konstgräsmatch för Juve mot Novara på söndag. Det blir nog tuffare.

***
Kampen om den sista Champions League-platsen är nu galet jämn. Fyra lag har chansen, ja fem om man räknar Roma men de verkar vara ett lag i fritt fall just nu. Det är nog liten fördel för Inter och Napoli med tanke på att de verkar vara i bäst form. Men det är inte omöjligt att det avgörs förrän i den sista omgången. Jag kommer skriva mer om striden om tredjeplatsen i morgondagens krönika.

***
Fiorentina klev upp på säkrare mark i och med segern mot Roma. Adem Ljajic tog en liten revansch för straffmissen senast mot Inter. Hans fräcka räd och skott ledde fram till Andrea Lazzaris segermål. Jag skulle bli mycket besviken om Fiorentina är så korkade att de säljer honom till sommaren. Jag hatar när klubbar ger upp talangfulla spelare för tidigt. Han har så mycket i sig. Tänk er Ljajic och Jovetic bakom en riktig anfallare nästa säsong.

***
Marek Hamsik är briljant när han vill.

***
Sebastian Giovinco är i galen form just nu. EM kan bli vackert för Italien om han håller den här formen.

***
Mer om gårdagens omgång här

Publicerad 2012-04-26 kl 09:46
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons