Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

2 av 3.

Juventus förlorar aldrig. Numera tappar de inte ens poäng. För det är ju det som krävs för att Milan ska kunna komma ikapp. Milans hopp om förlorade Juve-poäng minskar för varje omgång och nu har “den gamla damen” bara två av tre kvar att vinna för att kunna ro hem scudetton. Och visst känns det svårt att tro att Juventus inte ska kunna besegra två av Lecce, Cagliari och Atalanta?

I matchen mot Siena kändes det lite som att Milan också hade svårt att tro på det. De började lite segt och utan större auktoritet. När sedan två snabba mål kom blev det bättre fart och fläkt. För Siena var lite för dåliga och Zlatan och Cassano var lite för bra för att det inte skulle kunna sluta med Milan-seger. För övrigt var det fantastiskt roligt att se Cassano göra 90 minuter av stor klass. Ett mål och en assist. Peter Pan flyger igen och han ser ut att göra det ända till Ukraina/Polen. Zlatan går mot skyttekungs-titeln. Hans Serie A-facit kommer väga tungt efter karriären. Som en av de allra största.

Antonio Nocerino gjorde sitt tionde mål för säsongen och sitt snyggaste. Flest mål av alla mittfältare i serien. Han är den “low-cost” spelare som Milan haft mest nytta av den här säsongen och de lär fortsätta ha det i framtiden också. Även om jag tycker han gått från mycket underskattad till lite överskattad så har han gjort en kanonsäsong.

Juventus hade inga problem med Novara. De kör på som en maskin. Beslutsamhet, fart och effektivitet. Man har alltså åtta rakar segrar och 23-1 i målskillnad. Det är osannolikt starkt.

**
Fyra lag dansar nu tango tillsammans. Lazio, Napoli, Inter och Udinese har alla 55 poäng. Det kommer bli en kamp in i det sista. Svårt att säga vem som har fördel just nu. Det finns lätta matcher på papperet som ska vinnas och det finns svåra. Vore roligt om Lazio-Inter i sista omgången får stor betydelse. Annars är det kanske ändå Napoli som har bäst utgångsläge. De lag de har kvar att möta har inget att spela för så de har ödet i sina egna händer.

***
Edy Reja kände sig kanske tvungen att inta en defensiv approach mot Udinese med tanke på de avbräck han har i truppen. Kanske realistiskt men det är också lite som att ge matchbollen till motståndarna innan matchen börjat. Udinese spelade med mer fart och med mer offensiv vilja vilket betalade sig. Matchens sista sekunder slutade i kalabalik. Någon på arenan blåste i pipan som om matchen skulle varit slut vilket fick många Lazio-spelare att stanna upp och Udineses Pereyra fick fritt fram att göra 2-0.

Kanske borde domare Bergonzi uppfattat det bättre och blåst av (jag är osäker hur reglerna är i dessa fall) men samtidigt spelade det målet mindre roll. Med bara sekunder kvar hade Udinese vunnit ändå. Lazio-spelarna borde kanske inte behövt hetsa upp sig så mycket och t ex Andre Dias utvisning var både onödig och kostsam. Men det är lätt att säga när man inte är på plan. Lazio har fortfarande chansen men då krävs det nog en större offensiv-lusta från Reja och hans mannar.

***
Antonio Di Natale är evig. Med Pazzini, Gilardino och Matri som knappt platsar i sina lag borde han väl ändå ligga bra till för en plats i EM-truppen?

***
Parma, Bologna och Atalanta kunde alla fira nytt kontrakt igår. Parma borde till truppen sett kanske aldrig ens behövt vara med i bottenstriden men sett till de fina resultaten nu på slutet går de från dålig till bra säsong på bara ett par matcher. Bologna och Atalanta däremot har kämpat mot större demoner. Bologna med dålig ekonomi och dålig start har tagit sig upp och gjort en lysande säsong. Stefano Pioli har fått ihop laget på ett lysande sätt och man har bland annat vunnit över Inter på San Siro och tagit poäng två gånger mot Milan. Atalanta har kanske gjort en ännu större bedrift. Med sex minuspoäng har man alltså med tre omgångar redan klarat nytt kontrakt. Här finns ett projekt som är gjort med noggrannhet och finess.

***
Redan på tisdag kliver vi rakt in i den 36:e omgången. Juventus är alltså hittills obesegrade och behöver bara vinna två matcher av tre. Två av tre. Det klarar de väl? Eller?

Publicerad 2012-04-30 kl 11:52
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons