Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag skulle ha skrivit en blogg om…

Lorenzo Medici

Jag skulle ha skrivit en blogg om hur Delio Rossi och Adem Ljajic kanske gjorde varandra en tjänst. Att Ljajic kanske behövde ett uppvaknande ur sin bortskämda värld och att Rossi kanske borde inse att saker inte är som förr. Men det finns fortfarande för många frågor som inte är besvarade, för många sanningar som ännu inte riktigt kommit ut. Bloggen hamnade i papperskorgen.

Delio Rossi höll presskonferens igår och bad om ursäkt till Florens, klubben, sina spelare och till Ljajic. Men han sa också att vissa saker måste respekteras som, han som person, hans arbete, laget och hans familj. Detta antyder starkt att Ljajic måste ha förolämpat hans familj på något sätt och det är inte otänkbart att Ljajic nämnt hans mamma i negativ mening t ex. Detta får mig att förstå Rossis agerande bättre. Att bägaren rann över i den situation han var i just då.

Sedan kom uppgifter (dock från i onsdags) från Ljajics pappa där han sagt att hans son inte alls skymfat Rossis familj, utan att han bara sagt, “Bra maestro, verkligen bra gjort” i ironisk ton. Finns det någon sanning i det? Eller var det bara en skyddande faders desperata försök att rädda sin son? Varför skulle Rossi ljuga? Det finns några saker som jag har svårt att förstå.

Annons

När en spelare ironiskt applåderar och gör tummen upp som Ljajic gjorde är det sällan man gör det samtidigt som man skymfar någons mamma. Mer troligt är att man då i samma ironiska anda säger något ungefär som Ljajics pappa är inne på.

Jag har svårt att se att Rossi skulle hoppa på Ljajic om han inte skymfat hans familj.

Ljajics agerande har naturligtvis fått onaturliga proportioner i och med Rossis reaktion. Hur många spelare har inte reagerat när de blivit utbytta egentligen? Förtjänade Dejan Stankovic lite spö när han fick utbrott efter ha blivit utbytt i veckan mot Parma?

Väldigt mycket fokus har hamnat på vilket sätt Ljajic ska ha skymfat Rossi. Väldigt lite fokus har hamnat på Fiorentinas supportrar som vi vet skrek “skitig zigenare” åt Ljajic.

Ett hett rykte var att Ljajic skulle ha förolämpat Rossis handikapade son. Nu visar det sig att Rossi inte ens verkar ha en handikappad son. Så mycket för rykten.

Annons

Så det är nog bäst att vänta in sanningen innan vi hoppar på nästa resonemang. Förmodligen får vi inte veta vad som verkligen sas förrän Fiorentina fixat kontraktet eller efter säsongens slut.

***

Något som vi däremot vet är att Fiorentina behöver en ny tränare nästa säsong. Stefano Pioli, Vincenzo Montella och Gianpiero Gasperini har nämnts. Alla intressanta namn. Men jag saknar naturligtvis Zdenek Zeman. Fiorentina behöver verkligen trycka på reset-knappen i sommar och börja om och försöka övertyga Stevan Jovetic att man kan bygga något stort.

***

Det är inte bara Fiorentina som kommer byta tränare i sommar. Luis Enriques uppgivenhet talar sitt tydliga språk. Han kommer nog själv att avgå efter säsongen. Andre Villas Boas ryktas vara ett intressant namn för Roma. Kan funka. Men jag säger samma sak igen. Var är huggsexan efter Zeman?

Annons

***

Ikväll spelar Lecce-Fiorentina ångestmatch kring nedflyttningstrecket. Lecce behöver vinna, Fiorentina behöver bara en poäng. Genoa som också är inblandade i nedflyttningskampen spelar imorgon. Lecce ville flytta sin match till imorgon men fick nej. Jag förstår inte varför så många matcher som möjligt spelas samtidigt när det gäller så mycket. Eller det är klart jag förstår. TV-pengarna styr.

Publicerad 2012-05-05 12:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto