Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllas dem som hyllas bör

Lorenzo Medici

Det är inte bara en söndag där Juventus scudetto ska firas, en bottenstrid ska avhandlas och en tredjeplats ska erövras. Det är också en söndag för hjältarnas avsked. Några av den italienska fotbollens stora spelare ska ta adjö och bara bli pjäser i historieböckerna. Nästan som en era som går i graven.

Först och främst är det Alessandro Del Piero som tar farväl. En av de största i Serie A:s historia. Ett emblem, en Juventus-ikon. Han får ta avsked på bästa sätt, med en sista scudetto. Marco Di Vaio gör sin sista säsong och åker till Montreal och Ivan Cordoba, den pålitlige fotbolls-soldaten, har nu gjort sitt i Inter. Men även på San Siro är det många som tar farväl. Gianluca Zambrotta, Gennaro Gattuso, Filippo Inzaghi och Clarence Seedorf är snart inga begrepp längre när nästa säsongs söndagar kommer krypandes.

Och så Alessandro Nesta då. För mig är han den kompletta mittbacken. Han var en försvarets Zorro, så elegant och så följsam och så skicklig. Men också så ofta förråd av skador. Han skulle ju varit där 2006. Som en av mästarna, som en av ledargestalterna i Italiens VM-guld lag. Han skulle ha bildat världens bästa mittbackspar med Fabio Cannavaro. Nu blev det inte så och det gick bra för Italien ändå. För Nesta blev det mycket som skulle kunna ha varit utan alla skador. För mig spelar det ingen roll, för mig var Alessandro Nesta den mest eleganta mittback jag kunde tänka mig.

Annons

Jag hade velat göra krönikor om er alla (jag hann bara med Del Piero och Inzaghi). Jag hade velat sjunga er sång in i evigheten och hylla er. Men jag hann inte. Kanske får jag leta rätt på er i höst. Men jag är oerhört glad att jag fått följa era karriärer från första början ända till nu. Det har varit en ära och era resor har varit anmärkningsvärda. Detta är en söndag för calcio-hjältar.

Hyllas dem som hyllas bör.

Publicerad 2012-05-13 11:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto