Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är cupernas tid nu (och Toros?)

Lorenzo Medici

Det är cupernas helg. Chelsea blev Champions League-mästare och ytterligare en italiensk tränare fick kamma hem en stor titel. Roberto Di Matteos saga är både anmärkningsvärd och fantastisk. Är det verkligen möjligt att han inte tränar Cheslea nästa säsong? Annars var det ju detta Didier Drogbas mästerskap. Det var han som var tungan på vågen mot Napoli, han som gjorde mål mot Barcelona och igår kvitterade han i slutminuten samt satte den avgörande straffen. Drogba har varit nära så många gånger men fick nu äntligen vinna C.L. En stor spelare som verkligen var värd en kväll som igår.

***
Annars spelas det ju andra cupfinaler idag. Coppa Italia. Tack och lov är italienska cupfinaler numera inte som förr. Inga dubbelmöten inför halvtomma läktare. Numera är det en final på samma arena och fullsatt. Förra året förgyllde Palermo och Inter, Stadio Olimpico. Palermo målade arenan i ett svartrosa hav och matchen hade ett värde, en nerv.

Det lär inte bli sämre idag. Två lag som tagit sig upp från sina infernon till toppen igen. Två lag som är hungriga på titlar. Juventus vill ta dubbeln och Napoli vill ta med sig en present hem till Neapel. Det är Alessandro Del Pieros sista match för Juventus och det kan vara Ezequiel Lavezzis sista i en Napoli-tröja. Båda vill säkert sätta sin prägel på finalen.

Annons

Efter eller under finalen kanske det också kommer pratas Edinson Cavani klubbana emellan. Jag tror att Uruguayaren är Juventus förstaprioritet. Han är Contes top player. Men ger De Laurentiis upp honom så lätt? Det försigår alltid en match bakom kulisserna också.

***
Om Torino vinner idag är man klara för Serie A. Där man hör hemma. Så mycket historik och tradition. Mazzola, Meroni, Graziani osv. Flygkraschen. Filadelfia. Det vilar en magi över Torino. Om några timmar kan man vara klara för den italienska fotbollens finrum igen.

Curva Maratona. Det är så är det kan se ut i Serie A nästa säsong:

[youtubeplay id=”RqNJoS3v4NQ” size=”medium”]

[youtubeplay id=”o3kUEgimcL0″ size=”medium”]

Publicerad 2012-05-19 23:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto