Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppdrag granskning- Lazio

TRÄNARE
En ny tränare måste hittas efter Edy Reja. Reja har gjort ett bra jobb med Lazio men lyckades inte ta klubben till en Champions League-plats och kanske är det nu rätt läge att få in en ny tränare och någon som kan utveckla Lazio ett snäpp till. Som jag ser det finns det främst tre alternativ. 1. Gianfranco Zola. 2. Roberto Di Matteo. 3. Gianpiero Gasperini.

Zola fanns redan på tapeten när Reja var på väg bort i vintras och är ett spännande namn. Han var omtyckt som tränare i West Ham och skulle kanske ge Lazio en mer offensiv spelstil. Di Matteo är kanske ännu mer intressant efter sin succé med Chelsea och dessutom är han gammal laziale. Det troliga är dock att Chelsea förlänger med honom. Gasperini är också ett namn som finns med i bilden. Sedan ska vi inte räkna bort Walter Mazzarri. Om Napoli väljer att fortsätta utan Mazzarri är han en tränare som faller Lotito i smaken och som presidenten kan tänka sig att offra en hög lön för.

ANNONS

STRATEGIER
Lazio vill gärna bygga vidare för att nå en Champions League-plats. Nu har man varit nära två säsonger i rad och det känns som att president Lotito kommer göra ett nytt försök. Hur transfer-marknaden artar sig hänger mycket ihop med vem som blir ny tränare. Brassen Ederson är i stort sett redan klar och då är frågan om man säljer Hernanes eller om de spelar tillsammans bakom en ensam anfallare? Men behöver inte Lazio ändå ytterligare en vass anfallare bredvid Klose? En mittback lär behövas och säkert även ytterligare någon förstärkning till mittfältet.

UNGDOMAR
Lazio har en del spännande ungdomar och både Rozzi och Zampa fanns med på bänken redan den här säsongen. Jag ser dock talangerna Tommaso Ceccarelli, Luis Cavanda, Luca Cresczensi och Gonzalo Barreto som mer intressanta. Två eller tre av dem tycker jag bör finnas med i A-truppen nästa säsong.

UTGÅENDE KONTRAKT
Albano Bizzarri, Stephen Makinwa och Lionel Scaloni. Lazio har förlängt med Bizzarri och Scaloni men kommer troligen inte ge Makinwa nytt kontrakt.

ANNONS
SPELARE ATT SÄLJA
Säljer man Hernanes får man säkert in ca 25 miljoner euro på en gång. Många klubbar är intresserade och nu senast ryktades det om att Fenerbache skulle vara villiga att betala ca 25 miljoner euro för brassen. Förmodligen väntar man in sin nya tränare innan man tar ett beslut. Sedan återkommer Mauro Zarate från lån och det är en spelare som man kan sälja och få in pengar på.

Även om man kanske inte kan få ut de 17-20 miljoner euro som han en gång var värd så kan man säkert hitta en rysk, spansk eller engelsk klubb som hostar upp 13-15 miljoner euro. Precis som med Hernanes beror mycket på hur den nya tränaren ställer sig till Zarate. Det finns mycket talang att få ut där. Sergio Floccari kan man säkert få 5-7 miljoner för. Sedan har man Luciano Zauri, Marius Stankevicius och Javier Garrido som man mer än gärna skulle vilja bli av med, men chansen är nog liten att någon skulle nappa.

TRUPPEN
Mittförsvaret kommer fortsätta att ledas av Andre Dias och Giuseppe Biava. Modibo Diakité har mer än en gång visat att han är en duglig back up. Men här behövs minst ett namn till. Konko och Radu känns som vettiga startmän men bakom dem finns extremt lite kvalité i Stakevicius, Garrido och Zauri. Därför skulle Lazio behöva förstäka med 1-2 ytterbackar till.

ANNONS

Matuzalem, Ledesma, Mauri, Gonzalez och Lulic är säkert ryggraden på mittfältet även nästa säsong. Candreva imponerade och kan komma att köpas loss, Cana lär vara revanschsugen och Brocchi orkar nog ett år till. Om Hernanes stannar och Ederson anländer är mittfältspositionerna rätt fyllda. Vikten av att få in lite nytt blod ska inte underskattas och jag skulle nog helst se att de värvade en mittfältare med teknik och dynamik.

Anfallet står rätt ensamt med Klose. Rocchi börjar bli gammal, Kozak är inte någon man har i startelvan och lär lånas ut och Zarate är en stor risk. Lite beroende på hur man tänker sig spela avgör hur många anfallare man värvar, men minst ett namn känns som ett måste.

BUDGET
Mycket beror på om man säljer Hernanes eller/och Zarate. Här finns chans till att få in allt från 15 till 35 miljoner euro. Då förändras mercaton rejält för Lazio. Om vi tänker att man bara säljer t ex Zarate får man in ca 13-15 och tillsammans med Floccari och några få småaffärer hamnar man kanske runt 25 miljoner euro. Om vi då tänker oss att man vill köpa loss Candreva hamnar man runt 20 miljoner euro. Det känns som om Lotito vill satsa så budgeten kan gå upp till ca 50 miljoner euro.

ANNONS
SPELARE ATT KÖPA:
Ederson
Är i stort sett redan klar för klubben. Om han kan hitta tillbaka till gammal form är det en mycket bra värvning. Kan han existera med Hernanes?

Keisuke Honda
En spelare man ville värva redan i vintras. Frågan är om intresset är lika stort nu när man verkar ha värvat Ederson? Troligen inte.

Breno
Ytterligare en spelare man redan ska ha kommit överens med. Långsam men stark.

Giampaolo Pazzini
Skulle kunna bilda ett vasst anfallspar med Klose om den nye tränaren vill spela med två anfallare. Eller är de för lika? En spelare Inter gärna säljer.

Nilmar
En drömvärning. Skulle passa bra med Klose med sin rörlighet och fina teknik. För hård konkurrens?

Federico Macheda
Det finns inga rykten som tar Macheda hem igen utan detta är mer min egen idé. Macheda själv drömmer om att en gång återvända till sin moderklubb och jag tror att det finns mycket talang kvar i honom.

Dimitar Berbatov
Ett rykte som florerade för några veckor sedan och Lazio har ju tidigare visat sig villiga att köpa in äldre anfallare. Tveksam värvning i mina ögon.

ANNONS

Omar El Kaddouri
Mittfältaren har imponerat i Brescia och har många Serie A-klubbar på sig. Skulle vara en intressant värvning.

Gaston Ramirez
Om Lazio säljer Hernanes skulle Ramirez kunna vara en potentiell ersättare. Man måste nog lägga upp minst 15 miljoner euro i så fall.

Rhodolfo
Brasiliansk mittback som Juventus var intresserade av förra sommaren. Kanske blir det Lazio istället?

Cristian Sapunaru
Högerback som Lazio tidigare varit intresserade av. Kan fås billigare nu.

Mattia Cassani
Ytterligare en högerback som Lazio tidigare velat ha. Lär inte bli alltför dyr.

Federico Balzaretti
Enligt Zamparini kommer Balzaretti bara lämna Palermo för PSG men man vet aldrig, om Lazio lägger upp rätt summa och Balzaretti själv vill är en övergång inte omöjlig. Skulle vara en bra vänsterbacks-lösning.

Nemanja Tomic
Serbisk mittfältare med fina fötter. Bra frisparksskytt. Med tanke på Lazios tidigare transfer-fynd på Balkan är detta inget omöjligt nyförvärv.

Jonathas
Intressant brasse som var mycket duktig i perioder i Brescia den gångna säsongen. Skulle ge Lazio lite mer fantasi framåt.

ANNONS

Sebastian Coates
En värvning de skulle gjort tidigare. Om man kan lura Liverpool och slänga upp en bra prislapp vore detta en lysande värvning då jag tror Coates passar perfekt i serie A. Försvann chanserna i och med att Dalglish försvann?

Kanske kan truppen 2012/13 se ut så här:

Målvakter: Marchetti, Bizzarri.

Försvarare: Andre Dias, Biava, Diakité, Rhodolfo, Breno, Radu, Konko, Balzaretti, Scaloni, Stankevicus, Crescenzi.

Mittfältare: Matuzalem, Ledesma, Mauri, Hernanes, Ederson, Cana, Tomic, Gonzalez, Lulic, Brocchi, Candreva.

Anfallare: Klose, Rocchi, Pazzini, Jonathas, Ceccarelli, Barreto.

Publicerad 2012-05-22 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto