Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan drömmen om Jovetic bli sann?

Lorenzo Medici

Vi kan nog förutsätta att Ezequiel Lavezzi är förlorad för Napoli och att någon klubb köper loss honom för hans utköpsklausul eller en summa nära den. Tidigare har jag nog tänkt att Napoli kanske satsar på att behålla Edinson Cavani men inte har råd att förstärka med några stora namn. Men tänk om de tänker annorlunda än mig? Tänk om de ersätter honom med en spelare av samma eller ännu högre klass? Tänk om de går all-in på Stevan Jovetic? Bara fantasier? Tja kanske, men allt handlar om hur mycket De Laurentiis är villig att satsa.

Om presidenten tänker stort och är villig att offra en del pengar för att få Neapel att drömma kan de komma att använda pengarna för Lavezzi till att köpa loss montenegrinen. Först och främst måste Fiorentina programmera sin framtid. Blir Vincenzo Montella ny tränare? Vill Jovetic lämna? Har de verkligen råd sportsligt att sälja sin stora stjärna? Kanske inte, men omöjligt är det inte. Fiorentinas senaste säsong har varit allt annat än positiv och Jovetic har säkert funderat kring sin framtid både en och två gånger.

Sedan är det inte helt tydligt hur Jovetic skulle passa in i ett spelsystem med Montella. Med Catania använde sig Montella av ett 4-3-3 spelsystem med betoning på yttrar längst fram. Skulle Jovetic passa i en sådan roll? Tveksamt om han är så pigg på det. Däremot inte sagt att Montella är slavisk kring sitt spelsystem utan han kanske ändrar sig utefter spelarmatrialet.

Annons

Men om Jovetic vill bort och Napoli erbjuder rätt summa är en övergång inte helt omöjlig. Ett Napoli med en trio med Hamsik-Jovetic-Cavani skulle innebära ett Napoli som går för en scudetto. Det skulle innebära ett Napoli som faktiskt kanske är bättre på papperet än det man hade förra säsongen. Det vore vackert med ett Napoli som satsar på titeln.

Men om Jovetic verkligen öppnar för en försäljning är inte då risken att fler klubbar börjar bli intresserade? Kanske börjar Juventus tycka att det skulle vara intressant att värva en stjärna för en billigare summa än många av de andra stora namnen de tittar på? Borde inte Milan vara med och hugga? Stevan Jovetic kan bli sommarens stora dragkamp. Men innan Fiorentina säger sitt kan Napoli i vilket fall få drömma om en Hajoca-trio.

***
Spelskandalens process har satts igång och inleds på torsdag med bland andra Atalanta, Novara och Siena (alltså de lag som var i Serie B säsongen 200/12) och 61 spelare. Den andra processen sätts inte igång förrän i slutet av juli med bland andra Lazio, Lecce och Genoa vilket ställer till problem. Som om inte cirkusen var tillräcklig så kommer t ex Lazio inte veta om de överhuvudatget får delta i Europa League och t ex Lecce kommer inte veta vilken division man kommer spela i. Inte helt lätt att bedriva en mercato under de omständigheterna.

Annons

Så vad riskerar då de inblandade lagen?

Siena– Är involverade i åtta misstänkta matcher vilket gör deras situation prekär med tanke på det stora antalet matcher. Minuspoäng kan därför komma att hagla kring klubben. Om det dessutom visar sig att klubbledningen varit inblandade blir straffet ännu hårdare (degradering).

Lecce– Ligger också pyrt till eftersom det misstänks att före detta presidenten Pierandrea Semeraro varit involverad. Då riskerar Lecce att degraderas (till Lega Pro).

Lazio– Eftersom UEFA inte tillåter någon som helst inblandning i osportsligheter riskerar Lazio att hamna utanför Europa-spelet om Stefano Mauri anses skydlig. Minuspoäng kan också bli ett faktum för Rom-klubben.

Genoa och Chievo– Riskerar även de poängavdrag om Criscito, Kaladze, Sculli, Milanetto och Pelissier blir straffade för spelskandalen.

Annons

Atalanta– Inte helt klart hur deras situation är. De har redan fått sex minuspoäng men det kan finnas fler matcher som anses vara “fixade”.

Antonio Conte– Juventus-tränaren är under undersökning eftersom före detta Siena-spelaren Filippo Carobbio har anklagat honom för att ha varit medveten om uppgjorda matcher. Dock har ingen annan spelare backat upp de påståendena. Om Conte befinnes skyldig lär inte Juventus straffas eftersom det handlar om Contes sejour i Siena men däremot lär ju Conte då stängas av och Juve mister då sin guld-tränare.

***

Juventus har börjat förhandla med Udinese om Kwadmo Asamoah.

Mathieu Flamini har gått med på en lönesänkning vilket underlättar en förlängning med Milan.

Hur mycket ökade chanserna för Roma att värva Marco Verratti i och med att Zdenek Zeman troligen blir ny tränare?

Annons

En spelare som Zeman gärna också vill ha är Angelo Ogbonna.

Franco Birenza är nära en återkomst till Palermo.

Lazio verkar lite överraskande bestämt sig för Sions Vladmir Petkovic som deras nya tränare. Ett val i mångt och mycket signerat sportdirektör Igli Tare.

Publicerad 2012-05-29 11:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto