Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Härdsmälta i hjärnan

Lorenzo Medici

Jag har varit vresig och irriterad de senaste dagarna. Jag kan leva med att Serie A lever i en lågkonjunktur och att de största inte stjärnorna anländer (men svårare att de lämnar). Jag har accepterat långsamheten hos klubbarna att bygga nya arenor, jag vet att det kommer vända om ett par år. Men vissa saker har jag svårt att ta och svårt att förstå. HUR KAN SERIE A SLÄPPA MARCO VERRATTI TILL PSG!!

Visst, den franska klubben kan erbjuda hög lön och rätt summa till Pescara men jag anser att det är skandal att inte italienska klubbar inser värdet i Italiens största talang och agerar snabbare. Jag skulle vilja påstå att det är ett symboliskt lågvattenmärke för italiensk fotboll. Aldrig har jag under trettio år har jag sett en så jagad italiensk spelare vid så ung ålder värvas av ett utländskt lag istället för ett italienskt. Det har aldrig hänt. Inom ett par år kanske Italiens två största spelare spelar utomlands. För mig är detta en tydlig bekräftelse på den italienska fotbollens ekonomiska fall.
Annons
Juventus var på god väg att knyta till sig Verratti men det krånglade till sig i sista stund (troligen för att Bouy inte ville ingå i affären (vilket i och med att han stoppade affären nu innebär att holländaren har pressen på sig att bli bättre än Verratti). Förmodligen underskattade Juve övriga konkurrenter och även Pescara och räknade nog med att affären skulle bli av ändå förr eller senare. Marotta har hittills gjort en bra mercato men i detta fall har han gjort bort sig.
Nu när Juventus har “tjänat” på att införskaffa Lucio utan övergångsumma, kan man inte slänga upp de 11-12 miljoner euro som behövs? Tro mig, det är inte en för hög siffa i ett långt perspektiv för mittfältaren. Hur kan Juventus låta sig snuvas på sin framtida mittfältsstjärna? Det finns visserligen små indikationer på att Juve kommer ge sig in budgivningen igen vilket fortfarande ger mig en strimma av hopp. Men Verratti borde ha köpts av en italiensk klubb för länge sen.
Annons
Enligt Pescaras president Sebastiani har inte Verratti sagt att han bara vill till Juventus. Vilket innebär att jag är lika förbannad på alla de andra italienska klubbarna som inte fattar någonting. Varför slänger inte Napoli upp dryga tredjedelen av Lavezzi-pengarna för Verratti? Varför säger inte Di Laurentiis åt Mazzarri att, “den här spelaren ska vi ha, och du ska satsa på honom”? Varför säger inte Zeman åt Baldini och Sabatini att “jag vill ha Verratti till varje pris”. Varför passar inte Inter på att föryngra på bästa sätt med att jaga honom? Var är Milan? Varför är det ingen Serie A-klubb som köper honom (det hade funkat att dela upp övergångsumman på två säsonger), låter honom spela en säsong till för sitt älskade Pescara och sedan ro hem en ännu mer redo spelare?
Annons
Jag är förbannad för att Verratti överhuvudtaget överväger att gå till PSG, jag är förbannad för att ingen italiensk klubb agerade redan för ett år sedan eller ännu tidigare för den delen, det är ju inte som att hans talang varit hemlighet. Klubbarnas långsamhet får mig att må illa. Sedan undrar jag hur det går med det där “Financial fair Play” egentligen? Är det bara tomma ord från franska pajas? Garvar alla shejker och oligarker bara åt det hela?  Okej, nu projicerar jag min ilska på Platini, PSG, Leonardo och pengafyllda shejker. Men ändå. Frågan kvarstår som ett förvirrat hål.
Om Verratti går till PSG kommer det ta långt tid för min hjärna att smälta det.
Publicerad 2012-07-11 09:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto