Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Om alla fick välja varsin Pirlo

Andrea Pirlo gjorde både en fantastisk säsong med Juventus och ett imponerande EM. Kanske har han aldrig varit bättre.  Den där ”lågt liggande” mittfältaren som inte behöver vara supersnabb men som har överskickliga fötter som liksom tänker fotboll. Pirlo startade ju sin karriär som en nummer tio, en spelare som ligger strax bakom anfallarna, men inte förrän när Ancelotti en gång drog ner honom till en regissörsroll längre ner i plan blev det succé.

ANNONS

Kan det vara så att det finns fler tänkbara Pirlos i Serie A? Vilka spelare skulle man kunna tänka sig byta position på? Kriterierna är väl ungefär: Mycket bra teknik, spelförståelse och duktig i passningsspelet. Jag har undersökt saken.

Atalanta – Luca Cigarini
Här är svaret enkelt. Luca Cigarini. Just Cigarini utsågs tidigt till en ny Pirlo men har aldrig levt upp till de förväntningarna. Även om han är långt ifrån Pirlo när det gäller de geniala passningarna och den briljanta tekniken så är han en bra variant i samma position.

Bologna-Gaston Ramirez
Här är det lite knepigt. Bologna har två stycken nummer tio i Gaston Ramirez och Alessandro Diamanti. Av de två tror jag Ramirez skulle passa bäst men hans karaktär gör sig bäst längre fram i plan.

Cagliari- Andrea Cossu
Cagliari har redan Daniele Conti på den positionen som är en ganska typisk Pirlo-regista. Klok, och har bra spelförståelse. Dock saknar han Pirlos teknik. En intressant tanke skulle vara att flytta ner Andrea Cossu. Kvickare fötter och bättre teknik. Skulle han klara av passningsspelet? Mmm kanske. Desto mer jag tänker på det desto mer gillar jag det. Hallå Cellino, du kan sälja Conti nu!

ANNONS

Catania-Francesco Lodi
Catania har kanske den spelare som mest liknar Pirlo och det fanns många som tyckte att han borde fått borde följa med till EM som vice-Pirlo (och bara tittat på iofs). Svårt att hitta ett bättre alternativ i Catania. Svårt att hitta ett bättre alternativ i Serie A?

Chievo- Kevin Constant…nästa år.
Tyvärr, här går det inte att hitta någon med tillräckligt bra teknik. Dystert men sant. Grå himmel blues. Kom igen Sartori, köp tillbaka Kevin Constant!

Fiorentina- Adrian Mutu
Viola saknar för tillfället den spelartypen i och med att Montolivo lämnat klubben. Den bästa jag kan komma på just nu är Andrea Lazzari. Det skulle dock troligen inte fungera. Okej, här är min idé. Värva tillbaka Adrian Mutu gratis, glöm allt vi lärt oss om honom och låt Pradé lobotimera Montella att tänka att Mutu alltid varit en mittfältsregissör och det är därför de har värvat honom. Det kan gå. Allvarligt.

ANNONS

Genoa- Cristobal Jorquera.
Här är det spännande.  De Canio funderar nämligen på allvar på att använda Jorquera i en Pirlo-roll. Exakt den typen av skifte jag är ute efter. Mycket intressant.

Inter-Wesley Sneijder.
Egentligen har jag saknat en mittfältsregissör länge i Inter.  Jag har aldrig förstått varför man inte provar Sneijder i en låg mittfältsposition.  Jag tror det skulle gå alldeles utmärkt. Jag borde ha Stramaccionis jobb.

Juventus-Andrea Pirlo
Här finns ju orginalet som hela denna blogg kretsar kring men om vi tänker vem som skulle kunna ta hans plats om han blir skadad så är ju Marchisio och Vidal såklart bra alternativ. Men visst hade det varit kul att se Del Piero i den rollen. Kom igen, för en dag bara.

Lazio- Hernanes
På många sätt har de redan Ledesma som samma spelartyp. Men jag skulle tycka det vore mer intressant om man provade Hernanes i den rollen. Förmodligen skulle kvalitén öka också. Våga Petkovic, våga!

ANNONS

Milan-Antonio Cassano
Tja de har ju den givna Pirlo-kopian i Montolivo. Men varför inte Antonio  Cassano? Tänk vilka passningar han skulle kunna slå därifrån. Cassano längst bak och Montolivo längst fram i en diamant vore bra fräckt.

Napoli- Gökhan Inler.
Gökhan Inler gör en del saker som Pirlo gör och eftersom det inte finns några andra bra alternativ i truppen får han ligga kvar där. Mazzarris omställningsfotboll är inget för lite långsamma eleganta mittfältsregissörer helt enkelt.

Palermo- Nicolas Viola
Svårt med bra alternativ här. Edgar Barreto är inte riktigt den typen och Josip Ilicic är förmodligen för långsam i tänkandet, även om han har passningsskickligheten. Franco Brienza kanske? Eller nyförvärvet Nicolas Viola? Ni tänkte Miccoli här va? Erkänn? Jo, jag med. Nej, det är någonting med tekniken och hetsigheten som inte stämmer, den är liksom anpassad till pyroteknik framåt. Jag måste grubbla vidare på hur jag ska förklara det bättre. Men en Miccoli morphad med Jeremy Menez totala avslappnade mentalitet (eller är det apati) då? Jäklar vilken märklig spelare det skulle bli.

ANNONS

Parma-Jaime Valdes
Här har vi ett lag som redan gått till verket. Jaime Valdes provades i rollen i våras och då med framgång. Donadoni lär nog fortsätta med den melodin.

Pescara- Marco Verratti…nej jag menar vaafaaan (Medici lights himself on fire)
Här har vi ju den perfekta moderna varianten av Andrea Pirlo. Marco Verratti. Vadå? Har PSG köpt honom också? Hur gick det till? Går alla storklubbars sportdirektörer på opium eller?

Roma- Francesco Totti.
Här har vi egentligen hela idén till den här bloggen. För ett par år sedan lekte jag med tanken att Francesco Totti skulle kliva ner och slå den ena sensationella genomskäraren efter den andra. Han skulle kunna ha blivit ännu bättre än Pirlo i samma position. Problemet är att han alltid varit så jäkla bra där framme att man hade behövt klona honom. Än är det dock inte försent. Kommer dock inte ske med Zeman. Jäklar att jag förmodligen aldrig kommer ha få se hur det skulle fungerat.

ANNONS

Sampdoria-Roberto Mancini
Hade de behållt Andrea Poli hade han kunnat vara en variant men ändå…nja, inte riktigt. Pedro Obiang är en superintressant mittfältare med vissa av de kvalitéer som behövs (t ex bra passningsspelare) men har mer styrka än finess. Men om Garrone säljer sin olja och satsar alla sina pengar på att lyckas uppfinna en tidsmaskin? Och tar med Roberto Mancini tillbaka in i 2012! Oj vad han skulle kunnat briljera på mittfältet? Vadå, skulle Sheik Mansour leja torpeder på Garrone och hela hans familj? Tänkte inte på det.

Siena- Gaetano D´Agostino
D´Agostino är en spelare som faktiskt i mångt och mycket är en klockren fattigmans-Pirlo. Dock en god sådan.

Torino- Mario Santana
Gazzi, Brighi, och kanske Pazienza…oouch. Tekniken flödar inte här direkt. Nej! Jag vet! Min favorit-fiasko-spelare genom alla tider! Carlos Marinelli, var är du nu? (han är faktiskt i Lima nuförtiden). Nu förstår jag varför han inte gjorde någon succé (att han aldrig lyckades är ett av fotbollens stora mysterier…tusan vi vilken bra bloggidé!! To be continiued…), han skulle ju ha varit speluppläggare. Allt är Camoleses fel!!  eller var det Zaccarellis?… nej det var ju Ulvieris…nä Zaccarellis…..eller Ferris trots allt? (fem tränare på en säsong gör aldrig någon salvezza). Äh förresten, han hade varit mer en Veron-typ än en Pirlo-typ. Vi får köra på Mario Santana istället.

ANNONS

Udinese-Antonio Di Natale
Antonio är det självklara valet med sina kvicka fötter och goda spelförståelse. Men precis som med Totti ger man bort mer än vad man får.

 

 

 

Publicerad 2012-07-19 kl 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto