Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Livet efter Zlatan

Lorenzo Medici

Nu börjar ett nytt liv för Milan. Livet post-Zlatan. Livet post-Thiago. Ett liv där lönerna ska sänkas och inte överskrida ohållbara kostnader. Ett liv som kan bli jobbigt kortsiktigt men desto ljusare långsiktigt.

Oärlighet varar kortast
Att Milan sålt Zlatan och Thiago Silva för att spara pengar och för att få in pengar som kan återanvändas i andra nyförvärv är jag egentligen ingen motståndare till. Det kan vara rätt utväg. Men sättet som Galiani och Berlusconi gjorde det på är inte acceptabelt. Att gå ut och säga att båda ska stanna till hundra procent och sedan några veckor senare sälja dem är att inte ta sina supportrar på allvar. Det hade varit bättre att säga hur saker och ting ligger till, att klubben måste spara och satsa på yngre spelare. Den ärligheten hade varit bättre, nu riskerar man bara tappat förtroende.

Annons

Tidsaspekten
Men visst, om Milan värvar en eller två stora namn kommer det mesta vara glömt, så funkar det och förmodligen är det Galliani& Berlusconis plan. Men det har också ett pris. De flesta klubbar i Italien har stora delar av sina trupper redan klara medan Milan har kvar att hitta en del nyförvärv. Desto längre tid det tar desto längre tid kan det ta att få ihop laget. Galliani har säkert för avsikt att vänta så länge som det krävs för att få priserna att sjunka men då riskerar man att hamna lite på efterkälken.

Zlatans och Thiagos efterträdare
Hur ersätter man Zlatans betydelse och målskytte? Det gör man nog inte men det går säkert att hitta lösningar, det går att ändra på spelsystemet i offensiven. Thiago Silva däremot blir svårare att ersätta. Världens bästa mittback ersätter man inte hur lätt som helst. Troligen skulle Milan behöva värva två nya mittbackar för att kompensera en Thiago Silva.

Annons

Förmodligen tänker Milan försöka hitta ett stort namn till anfallet. Robin Van Persie, Carlos Tevez eller Edin Dzeko är tänkbara namn. Men även Stevan Jovetic är säkert en spelare man funderar på. Till försvaret verkar Portos mittback Rolando vara det mest troliga nyförvärvet just nu. Men även Ogbonna, Dedé och Astori borde finnas med i Gallianis huvud.

Robinho
Sälja Robinho eller inte, är det frågan? För mig är det en självklarhet att man ska sälja Robinho. Han håller helt enkelt inte tillräckligt hög klass längre men också för hans höga lön. Hur mycket än Allegri gillar honom ser jag inget alternativ till att sälja honom. Är det någon gång man kan få hyfsat betalt för honom är det nu. Och eftersom det är nu man revolutionerar truppen så är det lika bra att löpa linan ut. Det finns intresse från brasilianska klubben Santos men än så länge påstår Milan att han inte är till salu. Sant eller spel för galleriet? Troligen spel för galleriet för att få ut så mycket pengar som möjligt.

Annons

Antonio Cassano
Cassano lär inte vara helt nöjd med Milans nya linje och har flera gånger sagt att han kan tänka sig att återvända till Sampdoria (hans fru är från Genua). Även om den dörren (Garrone) verkar stängd är det inte helt säkert att Cassano blir kvar i Milan. Hans fysiska tillstånd är osäkert och frågan är om han kan bli så bra tränad igen att han når topp-prestanda. Kanske är det bättre att släppa fram El Shaarawy?

Pato
Detta är intressant. Är det någonting som Milan kan ha tjänat på (förutom typ 100 miljoner om året) att sälja Zlatan är det att Pato får större utrymme. Att brassen och svensken aldrig klickade är ingen hemlighet och deras spel passade aldrig riktigt ihop. Med Zlatan blev det sällan spel i djupled vilket passar Patos snabbhet. Här finns det möjlighet att ändra spelidé, något till Patos fördel. Lyckas man få ut det bästa av Pato och att han faktiskt håller sig skadefri har man en världsstjärna som kan leda dem långt. Han kan bli Milans bästa ”nyförvärv”.

Annons

Dessa spelare kan vara aktuella för Milan:

Försvarare:

Rolando
Den mittback som Milan verkar ha siktat in sig mest på. Men kan han verkligen ersätta Thiago Silva på ett hyggligt sätt?

Angelo Ogbonna
Den bästa lösningen enligt min mening. Är redo för ett storlag och dess ansvar. Men har Torino verkligen råd att sälja honom. Troligare värvning nästa säsong.

Dedè
Brasiliens nästa back-export av hög klass. Stark, hyfsat snabb och dugliga fötter. Har förlängt med Vasco och lär inte bli direkt billig.

Domenico Criscito
Bör finnas med som ett alternativ till vänsterbacken. Kan man få ner priset hos Zenit?

Davide Astori
En spelare som nog Allegri gärna skulle vilja se i en Milan-tröja. Astori och Cagliari tackade dock nyss nej till Spartak Moskva för ett pris runt ca 12 miljoner euro vilket innebär att man nog inte vill ha mycket mindre från Milan. Till det priset går det att hitta starkare alternativ.

Annons

Pablo Armero
Skulle kunna fungera som en ny Cafu men troligen är Armeros defensiv ett för stort frågetecken för att spela ren ytterback. Dessutom verkar Juventus ligga före.

Alexander Kolarov
Ett namn som länge funnits på tapeten. Är lite ute i kylan i City och vill bort. Hans höga lön är ett problem och likaså att han ej har EU-pass.

Federico Balzaretti
Skulle vara ett bra alternativ på vänsteryttern. Ryktet säger dock att han helst  vill till Paris. Svårare saker har dock Galliani löst.

Mehdi Benatia
Skulle passa bra eftersom han både kan spela mittback och ytterback. Han vill bort från Udinese och kan utnyttja det – kan man kanske komma överens med Udinese?

Serdar Tasci
Ett billigare mittbacksalternativ. För stor chansning rent kvalitetsmässigt?

Simon Poulsen
Gjorde ett mycket bra EM (och blev överskattad?) och skulle kunna vara en billig lösning på vänsterkanten som back-up…..väl?

Annons

Mittfält:

Lassana Diarra
Länge varit på tapeten för Milan. Behövs han verkligen då man har många spelare med ungefär samma kvalitéer. Skulle dock inte behöva bli så dyr.

Thiago Alcantara
Min lilla drömvärvning till Milan. Om Thiago får indikationer på att han kommer få lite speltid kanske missnöjt humör kan leda honom hela vägen till Milano. Vore en guldgruva för Milans mittfält med sina kvicka fötter och fina teknik.

Andrea Poli
Kanske kan Milan ta vara på att Inter inte lyckades komma överens med Sampdoria om Poli. Här finns mycket talang att hämta.

Anfallare:

Carlos Tevez
Man ville ha Tevez redan i vintras men lyckades aldrig komma överens med City.  Är det dags nu? Passar han med Pato? Blir löne-anspråken ett problem? Vore sannerligen underbart att få se honom i Serie A. Om han är perfekt för Milan är en annan sak.

Annons

Edin Dzeko
Den spelare som har mest liknande spelstil som Zlatan. Skulle därför kunna lösa en del av tomrummet som Ibra lämnar efter sig. Mycket hänger på hur Allegri vill formera anfallet. Dzeko är en spelare som dock kan bli mindre svår att komma över då han ligger långt ner på Mancinis lista. Lån med köprätt är ingen omöjlig formel.

Alessandro Matri
Det billiga alternativet. Man kan säkert komma överens med Juve om ett lån med köprätt (som man ändå inte utnyttjar sen). Problemet är väl att Matri inte är en spelare som tar en till toppen. Som back-up, ja ,men inte som en startman.

Leandro Damiao
En mycket bra spelare. Lite som Careca. Lite som Luis Fabiano. Spänstig, teknisk och bra på huvudet. En relativt komplett anfallare. Skulle förmodligen bilda ett vasst anfallspar med Pato. Milan är intresserade men priset är högt och säkert även löne-anspråken.

Annons

Robin Van Persie
Drömvärvning nummer ett. Kan man lyckas snuva Juve på holländaren? Kan Van Persie bli Milans väg tillbaka? Borde passa bra med Pato. Om Van Persie går till Milan och Juve shoppar storspelare på annat håll skulle det vara ett stort lyft för Serie A. Hård konkurrens.

Stevan Jovetic
Drömvärvning nummer två. En värvning som hänger ihop med Van Persie. Varken Milan eller Juve kan få båda. Vem tar vem? Lyckas någon överhuvudtaget? Skulle passa in ljuvligt mellan Boateng och Pato. Sportdirektör Pradé och Galliani träffades under en middag häromdagen. Vad diskuterades?

 

Frågan är lite hur Milan kommer använda sig av inkomsterna för Zlatan, Thiago Silva och eventuellt Robinho. Är tanken att spara in på de höga lönerna och återanvända övergångsummorna på nyförvärv för att snabbt skapa ett starkt lag? Eller kommer man även spara in på nya köp och hålla ner kostnaderna även där? Sanningen ligger kanske någonstans mittemellan. Ett stort namn lär komma och försvaret måste förstärkas men vi ska nog inte räkna med några jätteinvesteringar på transfermarknaden.

Annons

Så här skulle Milans elva kunna se ut:
Abbiati, Abate, Rolando, Mexes, Dossena, Montolivo, Diarra, Nocerino, Boateng; L.Damiao, Pato.

(Rolando ca 12 milj, Dossena ca 4 milj, Diarra lån med köprätt, L.Damiao ca 18 milj euro).

Så här skulle jag vilja att den såg ut:
Abbiati, Abate, Ogbonna, Dedé, Balzaretti, Poli, Montolivo, Nocerino, Boateng, Van Persie, Pato.

(Ogbonna 13 milj + Mesbah, Dedé ca 20 milj, Balzaretti 6 milj, Poli ca 4 milj för halva, Van Persie ca 30 milj)

Eller så här?
Abbiati, Abate, Ogbonna, Dedè, Balzaretti, Boateng, Thiago Alcantra, Nocerino, Jovetic, Pato, Dzeko.

(Ogbonna, 10 milj euro + Bonera & Mesbah, Dedé 20 milj, Balzaretti 6 milj, Thiago ca 20 milj, Jovetic 10 milj + El Shaarawy & Emanuelson, Dzeko lån med köprätt)

Hur det nya Milan kommer skapas blir ett sommarens mest intressanta följetongar att följa.

Annons
Publicerad 2012-07-20 09:52

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto