Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tre motiv (tre topplistor) för att hålla modet uppe

Lorenzo Medici

Okej, vi vet läget vid det här laget. Serie A är på nedgång, stjärnor lämnar, kris osv. Men som nästan alltid dyker det upp nya spelare som kliver fram. Om mina teser går i uppfyllelse kanske vi inte ska räkna bort Serie A som en av Europas allra starkaste ligor.

Dessa spelare kan kliva fram och bli riktigt stora stjärnor :

10. Mauro Zarate (Lazio)
De flesta kanske har gett upp hoppet om argentinaren. Naivt eller inte så har jag inte riktigt gjort det än. Om Petkovic kan få ut det bästa av honom kan han bli så där fantastisk som i sin första Lazio-säsong.

9. Phillipe Coutinho (Inter)
Okej, han är fortfarande lite ung men brassen har talangen för att slå igenom ordentligt redan den här säsongen. Kommer få sina chanser av Stramaccioni.

8. Miralem Pjanic (Roma)
Med Zeman kommer han få ännu mer boll och han kommer hamna i ännu fler mål-situationer än förra säsongen. Kan bli ruskigt bra då.

Annons

7. Abel Hernandez (Palermo)
Har haft otur med skador. Om han får hålla sig frisk kan han bli Palermos nya kassako.

6. Gaston Ramirez (Bologna)
Elegant och extremt skicklig. Det spelar nog ingen roll om han lämnar Bologna för ett större lag (Inter?) eller inte. Förmodligen kommer han bli ännu bättre än förra säsongen och bli en stor stjärna.

5. Alexandre Pato (Milan)
Utan Zlatan och utan skador kanske det äntligen är dags för Pato att bli så där bra som vi alltid trott att han ska bli. Lite nu eller aldrig.

4. Luis Muriel (Udinese)
Har haft lekstuga under sommarens träningsmatcher med fem kilo för mycket på kroppen. I en matchtränad fysik kan han bli läskigt bra. Om dessutom Udinese tar sig vidare i C.L och Muriel visar upp sig på den stora scenen kommer de riktigt stora elefanterna börja jaga honom. Aldrig sett någon som påminner så mycket om Ronaldo.

Annons

3. Mirko Vucinic (Juventus)
Förra säsongen bjöds vi stundtals på ögongodis av montenegrinen. Den här säsongen kanske han kommer göra det med ännu mer regelbundenhet och gör han det även i Champions League kommer ögonen öppnas upp hos en större publik. Det här kan bli säsongen då Vucinic blir en världsstjärna. Det är som vanligt upp till honom för talangen har han.

2. Erik Lamela (Roma)
Har fantastisk teknik och det lyser världsstjärna om honom i hans bästa stunder. Med mer kontinuitet är ett stort genombrott en garanti. Med Zeman blir väl det inget problem?

1. Stevan Jovetic (Fiorentina)
Redan nu finns det klubbar som är villiga att lägga upp 25-30 miljoner euro för Jovetic, om Fiorentina gör en bra säsong och han tar ytterligare ett kliv lär priset kunna stiga ytterligare.

Del Piero och Nesta är inte kvar.Totti börjar bli gammal och  Pippo har lagt skorna på hyllan. Lugn. Det finns en ny generation redo att ta över. Dessa italienare kan göra Serie A vackert nästa säsong:

Annons

10. Manolo Gabbiadini (Atalanta)
Kommer troligen köpas av Juventus för att sedan lånas ut (Bologna?). Teknisk och listig anfallare.

9. Luca Marrone (Juventus)
Inte säkert att han får jättemycket speltid men varje gång Marrone fått cahnsen har han levererat. Har både fysik och teknik.

8. Andrea Poli (Sampdoria)
Vart han än hamnar lär han bidra med sitt universala register.

7. Alberto Paloschi (Chievo)
Har haft några knackiga säsonger utan att slå igenom. Den här gången kan det vara hans tur.

6. Angelo Ogbonna (Torino)
Äntligen får han visa upp sig på allvar i Serie A. Sista säsongen i Torino innan han hamnar i ett storlag?

5. Ciro Immobile (Genoa)
Växte enormt under Zeman och är nu redo att bli Genoas nya anfallsstjärna.

4. Stephan El Shaarawy (Milan)
Förhoppningsvis kommer Milans mini-kris öppna upp mer speltid för ”Il Faraone”. Han är redo att ta chansen.

Annons

3. Lorenzo Insigne (Napoli)
Snabb, kvick och teknisk. Kommer bli Napoli-fansens nya gunstling (är redan det) och kommer göra Lavezzi-flytten enklare att glömma.

2.Mattia Destro (Roma)
Kostade Roma en del men kommer bli värd vartenda öre. Komplett anfallstyp som är redo att lägga Rom för sina fötter.

1. Sebastian Giovinco (Juventus)
Med Insignes, Destros och Verrattis framfart är det nästan lätt att glömma bort Giovinco. Kommer äntligen göra sig rättvisa i Juventus och den stora Tv-publiken kommer älska honom i C.L. The year of the ant?

Om ca 80 % av spelarna i listorna ovan lyckas och Serie A kryddar med spelarna nedan kan vi nog skatta oss lyckliga:

5. Ralf
Inte lika känd som namnen ovan men skulle göra Violas mittfält till ett brasilianskt kraftverk. Lite som en Felipe Melo utan galenskaper.

4. Giuseppe Rossi

Annons
Inter, Roma, Napoli, Milan, Fiorentina , kom igen, vem som helst! Han är skadad och Villarreal har åkt ur. Kan det finnas ett bättre läge att värva honom än nu? Ska de vänta tills han tar upp ”de gula ubåtarna” igen med sina 30 mål? Lite guts, please.

3. Kaka
Ofta är spelare som återvänder inga lyckade historier utan mer som nostalgiska tragedier. Kaka kan vara ett undantag. Dels så skulle han ge hopp till nedslagna Milan-supportrar och om han dessutom levererar som förr är omgiftet fulländat. Hur som helst skulle Kakas anländande skapa en nödvändig intresse-injektion.

2. Lucas Moura
Förmodligen blir det svårt för Inter att värva brassen, inte minst eftersom de troligen behåller Sneijder, men om de på något sätt lyckas med att fånga honom kan Inter och Serie A en ha riktig världsstjärna inom ett par år.

Annons

1. Robin Van Persie
Eftersom Fiorentina verkar ha plockat bort Jovetic från mercaton hopas jag att Juventus satsar så hårt på en ”top player” som man sagt att man ska göra. RVP i Serie A vore en stor revansch för italiensk fotboll.

Om allt detta skulle gå i lås och Edinson Cavani inte lämnar (jinx! Jinx!) då kan PSG dansa titel-dans hur mycket de vill, då kan shejkerna kasta pengar så mycket de kan. Jag kommer vara nöjd ändå.

Ibland slår ens teorier och önskningar in…..

***

Transferbetyg:

Matias Fernandez Mittfältare S.Lissabon-Fiorntina 7
Jag är inte säker på att han gör stor succé men jag älskar värvningen ändå. Begåvad spelare med sublim teknik. Härlig lekstuga tillsammans med Jovetic?

Julian Velazquez Försvarare Indenpendiente-Genoa 7
Härlig försvarstyp med hög motor och stort driv i steget. Jag tror han blir en hit.

Annons
Publicerad 2012-07-28 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto