Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den nya kungen av Neapel är här

Lorenzo Medici

In i skuggan försvann den älskade ”Pocho”. Till Paris tog han till flykt. Ezequiel Lavezzi kommer säkert alltid finnas i napoletanaras hjärtan men kung är han inte längre. För kungen har abdikerat. Men bäva ej. En ny tronarvinge är redan på plats på San Paolo.

”Lorenzo Il Magnifico” har redan trollbundit Napolis supportrar. Han är deras nya altare att sätta sitt hopp till. Lorenzo Insigne föddes i Frattamaggiore ca 15 km utanför Neapel. Han har andats samma luft, gått samma mark som sina supportrar. Han är en av dem. Han kommer skyddas och älskas till varje pris.

Under sommarens träningsmatcher har Insigne imponerat och skapat ett surr bland supportrarna, han har blivit deras nya gunstling. Men det var igår på San Paolo mot Leverkusen som han officiellt blev deras nya kung. Han gjorde inget mål, men var fantastisk med sin fart och teknik. Han fick stående ovationer när han lämnade planen. Från och med nu kommer det inte accepteras att han bänkas, från och med nu är det Insignes skådespel man kommer vallfärda för att se. Lavezzi är redan historia.

Annons

Var hälsad du kung av Neapel!

[youtubeplay id=”4AOHskjXeIo” size=”medium”]

***
För varje minut som Lucas Moura inte får spela i OS kommer Sao Paolos för höga prislapp (ca 40 miljoner euro) inte kunna motiveras. Förhoppningsvis är det bra för Inter.

***
Juventus använder Udineses shoppingcentrum mer än ofta. Pablo Armero ser ut att kunna bli tredje Udinese-spelare som blir Juventino den här sommaren. Sen börjar antagligen de stora stegen mot deras tänkta ”top player” längst fram.

***
Juventus och Roma har redan sålt mer årskorts-abonnemang än förra säsongen. Juventus har sålt slut på årskorten (27 400) fast priset är dyrare än i ifol. Roma har sålt drygt 5000 årskort mer än förra säsongen. Det kallas Zeman effekten.

***
Federico Balzaretti är en jagad man. PSG, Lazio, Napoli, Roma och Milan. Alla vill ha honom. Bästa budet ska ha kommit från Napoli, men Balzaretti själv föredrar nog Roma (eller PSG eftersom hans fru befinner sig i Paris) vilket borde öppna upp för en överenskommelse mellan Perinetti och Sabatini. En ny ytterback till Zeman snart?

Annons

***
Fiorentina jagar mittfältare. Brassen Ralf är ett alternativ (vore en grym värvning), Alberto Aquilani och Walter Gargano två andra. Problemen med Aquilani är hans höga lön och att Liverpool helst vill sälja honom rakt av, alltså inget italienskt krimskrams med lån och köprätt. Gargano kan nog vara lättare att komma åt. Den uruguayanske krigaren vore en stark injektion till Violas mittfält.

***
Genoas president Enrico Preziosi och sportdirektören Pietro Lo Monaco verkar redan gå mot skilsmässa innan säsongen ens har börjat. Borde vi vara förvånade? Nej. Lo Monaco vill ha full kontroll på mercaton och inte ha någon som lägger sig i för att kunna jobba på sitt sätt (vilket fungerade utmärkt i Catania). Något som Preziosi inte direkt är känd för. Kanske borde Preziosi inse att det är bäst att hålla sig undan för Genoas bästa men kanske inser Lo Monaco också att Catania var ett bra ställe att jobba relativt ostört på.

Annons
Publicerad 2012-07-30 11:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto