Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nya avstängningar, Serie B och annat smått

För mig är hela processen med spelskandalen i grunden bra. Inget snack om det. Bort med skiten. Bränn alla giriga fingrar. Stäng av dem ordentligt. Men då vill jag också ha ordentliga bevis. Fram med dem. Telefonsamtal, erkännanden, videoband, allt som finns. Än så länge finns bara ord. Sanna eller tomma.

ANNONS

Givetvis finns problemen med fixade matcher men i och med att bevisen inte är tillräckliga i många fall blir felmarginalen för stor när det gäller oskyldiga och skyldiga. Nu i efterhand vet vi att Domenico Criscito inte hade behövt lämna EM-lägret medan Leonardo Bonucci borde ha gjort det. Så kom inte och snacka om tydlighet i processen. Den finns inte.

Andrea Masiello har erkänt en hel del från sin tid i Bari. Filippo Carobbio och Carlo Gervasoni, båda mediokra spelare, har även namngett många spelare som nu blir avstängda.  Alla tre har varit centrala figurer och väldigt drivande krafter  i spelhärvan. Ändå kan de återfinnas på en fotbollsplan inte långt efter många av de spelare som de namngett. Känns magstarkt.

Varför väger Filippo Carobbios, som vi vet är en fifflare av stora mått, ord tyngre än t ex vilken Sienas-spelare som helst? Vad händer om Antonio Conte efter processen frikänns men har missat ett helt år? Om det nu finns 50-60 spelare som är involverade i härvan från Serie A och nedåt, är alla de andra då änglar?

ANNONS

Eller är det som Almir Gegic (en av de som media kallar “zingari” och som varit involverade i härvan) sa: “Viruset finns i all lag i Italien. Inklusive Serie A. Letar man tillräckligt noga hittar man de stora fiskarna”.

Problemet är att de stora fiskarna oftast brukar klara sig.

***
Åklagaren Stefano Palazzi har begärt dessa poängavdrag och avstängningar: Bologna -2, Lecce nedflyttning till Lega Pro och -6. Leonardo Bonucci 3 år och 6 mån, Simone Pepe 1 år, Nicola Belmonte 4 år, Simone Bentivoglio 3 år 6 mån, Stefano Guberti 3 år, Daniele Portanova 3 år, Giuseppe Vives 3 år 6 mån.

Bari har kommit överens (pattegiamento) om fem minuspoäng (känns fjuttigt med tanke på den stora omfattning som de varit inblandande) och Sampdoria en minuspoäng.

***
Första omgången i Serie B ser ut så här: Bari-Cittadella, Cesena-Sassuolo, Crotone-Brescia, Empoli-Reggina, Grosseto-Novara, Juve Stabia-Livorno, Modena-Verona, Padova-Lanciano, Pro Vercelli-Ternana, Spezia-Lecce, Varese-Ascoli.

ANNONS

Problemet är bara det att Lecce och Grosseto ser ut att vara på väg till Lega Pro i och med spelskandalen.

***
Juventus tittar på Salvatore Bocchetti som ersättare för Bonucci. Men Juve kan även vända sig till Atalantas ytterback Francesco Peluso och använda Luca Marrone som mittback.

***
Milos Krasic är såld till Fenerbache.

***
Många rykten kring Andreas Granvist nu. Förut var det Milan och Inter. Nu är det Juventus och även Lazio.

***
Fiorentina fortsätter att imponera på transfer-marknaden. Efter Borja Valero anländer nu Alberto Aquilani. Mittfältet börjar ta form. Även Gonzalo Rodriguez är värvad. Problemet är att han ville hem till Argentina och San Lorenzo men Villarreal skickade honom till Firenze istället. Förhoppningsvis vänjer han sig snabbt.

***
Inters affär med China Railway Constructions Corp är givetvis en enorm ekonomisk injektion för Inter och en stor hjälp för att bygga en ny arena innan nästa decennium. Men det kan också vara bra för hela Serie A. Om Inter skaffar en ny arena kommer övriga stora lag i Italien känna pressen till detsamma.

ANNONS

***
Marco Branca har varit i Brasilien för att sondera terrängen och stärka banden till Lucas Moura. En del rykten säger att Inters bud är lägre än Manchester Uniteds. En del andra rykten säger att Lucas helst vill till Inter. Varför känns det som en evighet tills mercaton stänger?

***
Gillar ryktet om Giuseppe Rossi till Milan. Om man säljer Robinho och tar in Rossi är det på lång sikt ett lysande ”byte”. Så mycket mer än smårykten är det inte annars när det gäller Milan.

***
Och var är Lazios mercato?

***

Transferbetyg:

Alberto Aquilani Mittfältare Liverpool-Fiorentina 7
Tror att Aquilani kommer göra bättre ifrån sig i Viola än vad han gjorde i Milan. Tror till och med att han kan bli riktigt, riktigt bra i sin nya klubb.

Vladimir Weiss Mittfältare Man C-Pescara 7
Kvick och snabb ytter. Kan få vissa problem om Pescara inte levererar. Men med en Zeman-upplärd tränare i Stroppa bör Weiss kunna flyga vackert. Hursomhelst en kanonvärvning med tanke på Pescaras inte alltför stora dragningskraft.

ANNONS

Gonzalo Rodriguez Försvarare Villarreal-Fiorentina 6
Stark mittback som är säker i luften men lite klumpig ibland.

Alessandro Crescenzi Försvarare Roma-Pescara 6
Jag har aldrig imponerats nämnvärt av den unge ytterbacken. Har ändå viss talang och kanske är det dags att ta steg i utvecklingen.

Publicerad 2012-08-04 kl 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto