Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Conte fälls och Bonucci frias

Nu är det officiellt. Antonio Conte stängs av i tio månader (det lär överklagas) medan Leonardo Bonucci och Simone Pepe m fl blir frikända.

Allt är lite snurrigt i spelhärvan. Den domen för Bonucci var på 3 år och 6 månader men har alltså reducerats till noll. Varför då kan man undra? Jo, Andrea Masiello (för sin tid i Bari), som ska ha angett många spelare, var i det senaste förhöret tydligen tämligen otrovärdig då historierna vacklade fram och tillbaka.

Så om en av de ”viktiga pjäserna” i spelskandalen plötsligt går från trovärdig till inte trovärdig vems ord kan man då lita på? Kan man då inte ifrågasätta Filippo Carobbio (vars ord mot ord gäller mot Conte) lika mycket? Eller kan det vara så att Masiello inte pallade trycket, blev stressad och helt enkelt bara inte var tillräckligt skicklig i förhören och att Carobbio klarade av det bättre?

Allt är mycket skört. Kring hela härvan med Bari finns det mycket mer substans för att fälla folk. Tränare Bortolo Mutti har erkänt att det försegick märkliga saker och även t ex Davide Lanzafame har sagt att matcher gjordes upp. Så troligen har alla eller väldigt många spelare som spelat i Bari de senaste tre, fyra åren antingen varit delaktiga eller åtminstone medvetna om vad som hände.

I härvan med Siena finns det däremot bara Carobbios ord mot resten av laget. Ändå fälls Conte utan större bevis medan t ex Bonucci frias för att Masiello varit otrovärdig. Det ska dock sägas att Antonio Conte var tränare i Bari under 2008/09, ett av de åren som alltså är under lupp, så kanske är det egentligen det han borde undersökas för.

Vi vet fortfarande inte om Antonio Conte visste om att matcher var uppgjorda när han tränade i Siena och i Bari.Vi vet fortfarande inte om Bonucci är skyldig eller inte. Vi vet fortfarande inte om Masiello talar sanning eller inte.

Att få fram sanningen kring spelskandalen har kanske blivit svårare än man först trodde. Förmodligen borde man få mera tid att luska i saker och ting. För går man för fort fram är risken att skyldiga blir frikända och oskyldiga fälls.

Domenico Criscito missade EM just av den anledningen.

***
Apropå problem och kriser: När säsongen startat kan vi ha en oavslutad spelskandal vankandes av och an, ett Milan med Marco Borriello och Cristian Zapata istället för Zlatan och Thiago Silva, ett Inter med Alejandro Gomez istället för Lucas Moura, ett Juventus utan Conte och med Oscar Cardozo istället för Robin Van Persie, ett Napoli med Giampaolo Pazzini istället för Edinson Cavani.. Tuffa tider. Det är nu det gäller, är du med eller inte?

Finns det mörker…så finns det ljus.

***

Transferbetyg:

David Pizarro Mittfältare Roma-Fiorentina 6,5
Chilenaren är en personlig favorit hos Montella. Hans bästa tid må vara förbi men nog finns det en hel del kvar i hans kvicka fötter. Påminner lite om när Pirlo gick från Milan till Juventus.

Publicerad 2012-08-10 kl 11:33
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons