Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Metafysikens supercup

Lorenzo Medici

Det är dags för den italienska supercupen. På kinesisk mark. Business såklart. Jag tror det blir en öppen match, en vacker match, en match där vinnaren är väldigt svår att förutse. Två lag som gjort bra ifrån sig under försäsongen.

Matchen kommer gå i Antonios namn. Antonio Conte som inte får leda sitt lag från bänken. Det kommer antagligen både bli en tändvätska och ett antiklimax. Räkna med att Juventus kommer spela för sin tränare, att hans ande kommer finnas med dem ute på plan. Men hans röst och energi kommer naturligtvis att saknas. Massimo Carrera, som istället leder laget från bänken, var en spelare med pondus på sin tid men kan ändå inte ersätta Contes spirituella dynamik.

Matchen kommer också gå i Neapels namn. Som ett mantra har det gått hos Napolis spelare under hela veckan. ”Vi spelar för våra supportrar och för staden Neapel, vi vill ge dem den här segern, den här bucklan.” Även om fansen är på långt avstånd så är deras stöd så djupt rotat i spelarna att de kommer finnas med dem ändå.

Annons

Men det är också en match där de kortväxtas underbara duell tyvärr troligen kommer utebli. I alla fall till en början. Italiens två kanske mest bedårande spelare, Lorenzo Insigne och Sebastian Giovinco lär börja på bänken. Jag tror dock båda kommer komma in under matchens gång. Conte kommer inte sitta på bänken och Napoli-fansen kommer inte vara där. Detta är metafysikens supercup.

Så fjärran men så nära.

 

 

 

 

 

Publicerad 2012-08-11 00:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto