POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Det var en gång i Marsala

Marsala är en stad på Sicilien med ca 77000 invånare och är främst berömt för sitt goda vin. Stadens namn myntades av araberna som kallade staden för ”Marsa Ali”, ”Alis Hamn”.

Säsongen 1997-98 vann fotbollsklubben S.C. Marsala division tre och gick upp. Succétränaren Massimo Morgia ville förstärka laget men då nyförvärven uteblev hamnade han på kant med ledningen. Morgia och Marsala gick skilda vägar och många nya spelare anlände.

Trots att laget var tippat att åka ur serien klarade man sig kvar utan problem. En av lagets nya spelare var en oprövad 18-åring som imponerade på träningarna. Han fick chansen och tog den. Den unga arton-åringen gjorde i stort sett vad han ville på sin kant och började även användas längre fram i planen som ytter-anfallare.

Hans talang var odiskutabel och det var tydligt att det fanns utrymme för stor utveckling. Ynglingen hade svårt att lära sig italienska men blev ändå en av lagets viktigaste spelare och gjorde tre mål den säsongen.

Efter säsongen drabbades Marsala av ekonomiska problem och var tvungna att göra sig av med spelare. Trots intresse från lite större klubbar som t ex Bologna hamnade vår unge vän i Monza som då spelade i Serie B. Där gick det inte lika bra och när säsongen var över hade den då 19-åriga yttern bara fått göra tre matcher.

Efter den där fina säsongen med Marsala hade han många italienska klubbars intresse och de hade kunnat värva honom i stort sett gratis. Men ingen tog chansen. 12 år senare har Patrice Evra gjort över 40 landskamper för Frankrike och mer än 200 matcher för Manchester United.

Det var en gång i Marsala….

 

 

 

Publicerad 2012-08-13 kl 07:48
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå