POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Åtta spelare som kommer (?) byta klubb

Här är åtta spelare som jag tror med största sannolikhet kommer byta klubb innan transfermarknaden stänger. Men räkna med att en och annan av dessa spelare kan få vänta ända in i det sista för att få byta tröja…

Alessandro Matri
Hela sommaren har han varit på väg bort från Juventus men det är inte helt säkert att det blir så. Jag tror att Milan är mycket intresserade av Matri och gärna skulle vilja få till ett lån av anfallaren. Men om Juventus struntar i Pazzini kan Matri mycket väl bli kvar. Han skulle passa väldigt bra in i t ex Fiorentina men just nu känns det rätt långsökt.
Juventus 45 % Milan 40 % Fiorentina 10% Annan klubb 5 %

Marco Borriello
Lär bli betydligt enklare att värva än t ex Matri för Milan. Roma vill till varje pris bli av med sin anfallare och kan till slut tvingas avstå pengar och komma att låna ut Borriello. Vilket naturligtvis skulle passa Milan. Det finns en del intresse även från Genoa men än så länge verkar man satsa på Gilardino. Det bästa för Roma vore att hitta en köpare från t ex Premier League som skulle betala bra men det är osäkert om Borriello vill lämna Italien.
Milan 45 % Genoa: 25 % % Premier League 15 % Roma: 5 % Annan klubb: 10 %

Gaston Ramirez
Det är mycket snack om Ramirez just nu. Eftersom Inter fick se Lucas Moura försvinna till PSG lär deras blickar ha vänts mot uruguayaren. Men Inter får akta sig för konkurrensen från t ex Tottenham och Liverpool. Medan Inter försöker att smuggla in Juan Jesus och/eller Samuele Longo i affären för att få ner priset kan de ekonomiskt starkare (speciellt om Tottenham säljer Modric) engelska klubbarna till slut erbjuda det pris som Bologna vill ha (ca 20 miljoner euro).

Bologna skulle säkert inte ha något emot att få Juan och Longo men vi ska inte glömma bort att Bologna inte får hundra procent av övergångsumman. T ex Penarol ska ha 30 %. Detta innebär att Bologna kanske trots allt helst vill få ut så mycket pengar som möjligt.
Inter 35 % Tottenham 30 % Liverpool 15 % Bologna 5 % Annan klubb 15 %

Fernando Llorente
Är just nu Juventus primära mål på transfer-marknaden. Conte ska tydligen föredra Llorente framför Dzeko för att han är en bättre lagspelare och mindre statisk. Llorente har hittills vägrat att förlänga med Bilbao, troligtvis för att han vill prova något nytt och helst redan den här säsongen. Detta vet Bilbao vilket troligen gör att de till slut kommer tvingas att sälja honom istället för att tappa honom för noll kronor nästa säsong. Detta borde innebära att priset inte kommer bli det som Bilbao kräver (36 miljoner euro!) utan snarare runt max 20 miljoner euro. Men risken finns att Bilbao vet att det finns andra intressenter och då kan de vilja trissa upp priset så långt de kan.
Juventus 45 % A. Bilbao 25 % Annan klubb 30 %

Edin Dzeko
Just nu verkar han bara vara Juventus alternativ nummer två efter Llorente. Mycket för att City fortfarande kräver ca 20 miljoner och inga lån med köprätt men också för att Conte verkar föredra spanjoren framför bosniern. City lär inte släppa Dzeko förrän man själva har värvat en anfallare.
Man C: 40 % Juventus: 25 % Annan klubb: 35%

Giampaolo Pazzini
Pazzini är helt ute i kylan hos Inter men förhoppningarna att få en klubb att köpa honom är små. Inte om man vill få i närheten av det man betalade för honom i vilket fall. Så antingen måste man rea bort honom (alltså vi pratar tokrea, typ 5-6 miljoner euro) eller, det mer troliga, ett lån med köprätt. Trots allt finns det intresse för den före detta landslagsanfallaren.

Framför allt Juventus har visat intresse och skulle i så fall kunna byta honom med Quagliarella. I så fall måste troligen Juventus först göra klart med Llorente eller Dzeko samt sälja Matri innan man går efter Pazzini.
Men även klubbar som Milan, Napoli (back-up till Cavani) eller Lazio kan bli aktuella vad det lider. I sista minuten- värvning?
Juventus 35 % Napoli 20 % Milan 15 % Lazio 10 % Inter 5 % Annan klubb 15%

Alvaro Pereira
Snabb, fysiskt stark ytter som jag ofta imponerats av i Porto. Både Inter och Napoli ska vara ute efter honom. Inter verkar just nu vara närmast för att få uruguayarens underskrift. Det kan dock bli knepigt att komma överens om ett hyggligt pris med Porto. Men om någon av Inter eller Napoli lyckas knipa åt sig Pereira får de en mycket duktig ytter.
Porto 40 % Inter 30 % Napoli 10 % Annan klubb 20%

Giuseppe Rossi
Eftersom han fortfarande är skadad kan detta vara en värvning som sker i januari 2013 istället för nu men kanske finns det någon klubb som är redo att redan nu ”blockera” honom. Napolis president De Laurentiis har länge pratat väl om Rossi och just Napoli är det lag som poppar upp oftast kring en värvning av anfallaren. Det ryktas även om Milan men just nu är de nog mer intresserade av en annan typ av anfallare (mer fysiskt stark) och vi ska nog inte räkna bort Fiorentina helt heller. Men visst skulle han passa allra bäst i Roma hos Zeman? Smyger Sabatini och Baldini i kulisserna månne?
Villarreal 30 % Napoli 30 % Milan 10 % Fiorentina 10 % Roma 5 % Annan klubb 15 %

Publicerad 2012-08-15 kl 09:03
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå