Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Generation 90

Lorenzo Medici

Jag har sagt det i flera år nu. Det är inte de italienska talangerna som har fattats. Det har varit modet att låta dem spela. Nu när det där modet har börjat komma, vad händer då? Jo, plötsligt har Italien en massa talanger. Så det jag sa var sant. Det krävdes bara lite Luis Enrique, Ciro Ferrara, Zdenek Zeman och Cesare Prandelli för att saker och ting skulle ändras.

Det är inte så mycket talangerna som förändrats utan inställningen. Jag vill inte tänka på hur många italienska spelares karriärer som kunnat gå annorlunda om de fått chansen tidigare. Nu håller en ny gyllene generation på att växa fram. Generation 90, spelare födda nittio och framåt. Några av dem kommer definitivt finnas med i nästa VM och de kommer ligga till grund för EM 2016. Hur skulle en trupp kunna se ut i Ryssland om fyra år egentligen?

Målvakter: Mattia Perin (24 år), Emiliano Viviano (31), Salvatore Sirigu (29)
Mittbackar: Angelo Ogbonna (28), Michele Camporese (24), Alberto Masi (24), Davide Astori (29)

Annons
Ytterbackar: Aleandro Rosi (29), Paolo De Ceglie (30), Matteo De Sciglio (24), Davide Faraoni (25)
Mittfältare: Marco Verratti (24), Luca Marrone (26), Federico Viviani (24), Lorenzo Crisetig (23), Andrea Poli (27), Alessandro Florenzi (25)
Anfallare: Marco Balotelli (26), Mattia Destro (25), Lorenzo Insigne (25), Stephan El Shaarawy (24), Ciro Immobile(26), Sebastian Giovinco (29)

Dessutom finns bland annat dessa att välja av: Marco Capuano, Simone Bendetti, Lorenzo De Silvestri, Matias Schelotto, Valerio Verre, Manolo Gabbiadini, Fabio Borini, Gianluca Caprari, Diego Fabbrini, Giuseppe De Luca, Samuele Longo (jag hade kunnat rabbla upp betydligt fler).

Ni ser själva, det finns att välja på. Serie A genomgår en liten kris just nu men Italiensk landslagsfotboll mår riktigt bra.

Riktigt jäkla bra.

Annons

[youtubeplay id=”Hfb-0ma_keo” size=”medium”]

(Från igår: Holland U21-Italien U21 0-1, Insigne 0-2, Immobile 0-3, Florenzi)

Publicerad 2012-08-16 09:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto