POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Står De Rossi och Jovetic på tur?

Manchester City har ännu inte klivit in på transfermarknaden på riktigt. Och det skrämmer mig. Vilka spelare ska nu rövas bort från Serie A? Daniele De Rossi förstås. Det är De Rossi som Roberto Mancini vill ha för att spetsa till mittfältet, ge det mer pondus.

Men Roma kommer väl att vägra? Nej, det är inte så säkert. De Rossi själv tackar nog inte nej och till rätt summa kan Roma kanske heller inte tacka nej. 35 miljoner euro är mycket pengar för en italiensk klubb idag. Summor som  vi snart kanske inte längre får se för en 29-årig mittfältare när Financial Fair Play börjar slå på allvar (om det nu gör det dvs).

Med de pengarna kan man säkert hitta en bra mittback plus en ersättare för De Rossi (Axel Witsel?) samt dessutom ha pengar kvar. Inte dåligt. Men valet är inte lätt, det är ett högt pris man får men också ett högt pris man ger bort. De Rossi är Romas själ, Romas röst och drivkraft. Hela hans aura betyder lika mycket som hans spel på plan.

Det ska dock sägas att med Zdenek Zeman som tränare är kanske De Rossi inte lika oumbärlig som tidigare. Hittar man en spelare som kan sätta igång spelet bra kan det fungera. Däremot är jag inte lika säker på vad Zeman tycker om att byta spelare så här sent. Försäsongträningen är mycket viktig för ”maestro” för att spelarna ska orka.

Men det är inte säkert att City är klara efter De Rossi. Stevan Jovetic kan vara nästa Serie A-offer. Så fort City gjort sig av med Dzeko måste man hitta en ny offensiv pjäs och då ska montenegrinen vara målet. Serie A kan snart gå från halvt blottade till helt utarmade. För vad händer när City är klara? Ska inte Chelsea kontra då?

Snälla, kan någon kedja fast Edinson Cavani?

***
Det är lite lustigt (eller snarare olustigt) för efter att man började införa Financial Fair Play i teorin och halvt i praktiken så har i stort sett den motsatta effekten skett. De rikare blir rikare och de fattigare blir fattigare. Några få storklubbar plockar på sig alla stjärnor och de andra får dela på resten. Det var väl inte det som var tanken.

***
Ikväll möts Milan och Juventus i den årliga träningsmatchen mellan lagen på San Siro. Kanske inte jättespännande, men jag tänker kolla in Montolivos regissörs-roll, Zapatas debut, Patos ”comeback” och framför allt den kommande sensationen Paul Pogba.

Publicerad 2012-08-19 kl 11:26
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå