POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Därför är det svårt för Milan att värva Kaka

Milan har inte bara problem i serieupptakten utan även på transfermarknaden. Galliani måste förstås försöka plocka med sig en pokal från mercaton innan den stänger. Pokalen är förstås Kaka. Men går det? Galliani själv påstod igår att affären inte kommer gå i lås. När det gäller Milan och Galliani brukar sådant snack inte innebära någonting, snarare att spelaren är på väg. Men det här kan vara annorlunda. Dels för att Milan inte verkar kunna betala för honom men också på grund av skatteproblematiken.

Det finns ekonomiska experter som menar att om Kaka går till Milan på lån, så kommer han när han återvänder till Spanien nästa sommar, få sin lön beskattad på ca 43 % istället för 24 % som det är nu. Detta är naturligtvis inget som Real Madrid plötsligt vill börja betala och förklarar varför de inte är intresserade av att låna ut honom.

Om Milan ska värva Kaka måste man köpa honom eller låna honom med obligatorisk köprätt. Om Milan ska välja något av de alternativen måste de få Kaka att gå med på att minska sin lön rejält. I stort sett halvera den. Så kanske kommer mycket handla om Kakas vilja i slutändan.

***
Transferbetyg:

Michael Ciani Försvarare Bordeaux-Lazio 6,5
Urstark mittback men också  lite klumpig. Var riktigt bra för några år sedan när Bordeaux gick så bra. Likvärdig med Diakité eller bättre. Lazio hoppas på det senare.

Simon Poulsen Försvarare AZ Alkmaar-Sampdoria 6
Lite fladdrig ytterback som är bra offensivt men har vissa brister i defensiven. Kan funka i Samp.

Enzo Maresca Mittfältare Malaga-Sampdoria 6,5
Jag har alltid varit förtjust i Maresca. Nu på äldre dagar är han inte vad han varit men jag kan ändå se honom bidra med en del klass till Sampdorias mittfält.

Publicerad 2012-08-28 kl 11:01
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå