Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Reservernas reserv, transfers och E.L

Lorenzo Medici

Bendtner till Juve? Berbatov var ungefär Juventus C-plan och Bendtner var reservplanen för Berbatov. Men okej, dansken kan överraska då han har så stor marginal för förbättring och hans huvudspel borde bli en tillgång. Men ibland vill man bara gråta när man ser honom spela. Om han dock är lika bra som under EM hela tiden finns det hopp.

Vem som blir Fiorentinas anfalls-nyförvärv är svårare att gissa. Igår florerade det rykten kring allt från  Floccari, till Borriello, Nene, Lisandro Lopez, Babel och Chamakh.

***

Tyckte både Juventus och Milan  fick småknepiga men ändå klart överkomliga lottningar i C.L. Båda borde kunna gå vidare.

***

Idag är det lottning i Europa League. Italiens representanter är alltså  Napoli, Udinese, Lazio och Inter. Lazio vann enkelt igår och fick goda anfallsbesked. Libor Kozak gjorde två mål och Mauro Zarate ett.

Inter däremot hade problem och höll på att låta en 2-0-ledning från första matchen ätas upp. Än så länge verkar Inter klart bättre på bortaplan än hemma den här säsongen. Men den här ojämnheten är lite illavarslande och är lite av vad jag varnat för. Men det viktiga var att man tog sig vidare. Javier Zanetti och Fredy Guarin var överlägset bäst på plan. Zanetti har ingen ålder och Guarin hoppade in i halvtid, fick ordning på mittfältet och gjorde 2-2-målet på en snygg soloprestation. Jag kan bara upprepa mig själv, han kommer bli en sensation (!)den här säsongen.

Annons

Julio Cesars känslosamma avsked fick mig att på nytt undra om det verkligen var värt att köpa Handanovic och riva upp brassens kontrakt.

***

Transferbetyg:

Michele Pazienza Mittfältare Juventus-Bologna 6
Gnuggare som säkert blir en tillgång på Bolognas mittfält.

Juan Vargas Mittfältare Fiorentina-Genoa 6,5
Kommer han bara i matchform kan han bli giftig igen. Tror han behövde en flytt för att kunna tända till.

Giuseppe De Luca Anfallare Varese-Atalanta 7
Super-vasst nyförvärv av Atalanta. De Luca är en ung, energisk och målfarlig anfallare och lär växa i DEA.

Bruno Uvini Försvarare Sao Paolo-Napoli  6
Storväxt försvarare men inte blixtsnabb direkt. Vänta! Har inte Napoli en hel del sådana försvarare? Kan komma att lånas ut.

Andrea Lazzari Mittfältare Fiorentina-Udinese 6,5
Fick det aldrig att stämma i Viola. En typisk Guidolin-spelare som säkert kommer bättre till sin rätt i Udinese.

Annons

Giulio Migliaccio Mittfält Palermo-Fiorentina 7
Tillräckligt bra för att vara startman och underbar att ha som truppspelare. Ger Viola behövliga muskler på mitten.

Nigel De Jong Mittfältare Man C-Milan 7
Tuffing med underskattade fötter. Jag hävdar att Milans mittfält är sämre än vad många tror vilket gör denna värvning viktig.

Luigi Giorgi Mittfältare Novara-Palermo 5,5
Pålitlig spelare utan lyskraft. Ser inte riktigt poängen med den här värvningen. Truppspelare.

Stefan Savic Försvarare Man C- Fiorentina 6
Varit misslyckad i City och att förlora en framtida världsback som Nastasic gör ont. Men Savic var bra i Partizan och behöver kanske bara lite tid.

Nenad Tomovic Försvarare Genoa-Fiorentina  6,5
Ingen stjärna men kan både spela ytterback och mittback vilket gör honom värdefull. Är på uppgång i karriären. Inte helt säker på att jag förstår varför Genoa släppte honom.

Annons
Publicerad 2012-08-31 07:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto