POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En rögad ål från norra Italien

Snacka om debut! Den rögade ålen från Bellevuegården som nu tagit färden från Italiens sydligaste delar till en klart nordligare del tog chansen direkt. Tre mål på en halvlek för sitt Novara mot Cesena i sin första match för klubben (och 8,5 i betyg i Gazzeta Dello Sport!). Ett snyggt skott och två ”inne-i-boxen-mål” och Agon Mehmeti var hjälte efter 45 minuter. Detta lovar gott för framtiden. Självförtroendet har säkert redan satt sig och bara det att han fick spela från start på en gång, tyder på förtroende från tränare Tesser.

Det är detta som är själva poängen med att låna ut sina spelare. Att ge dem speltid, få dem att växa. Det är det Palermo hoppas ska ske med svensken och det är det som Mehmeti hoppas ska ske med honom själv. Jag tycker att det blivit mycket bättre. Unga spelare som lånas ut till Serie B får i högre utsträckning mycket mera speltid nu än för ett par år sedan. Det är ingen slump att t ex Juventus lånade ut sin talang Richmond Boakye till Sassuolo istället för Atalanta. Allt handlar om att maximera chanserna att få sin unga spelare att spela så mycket som möjligt. Få dem att växa.

Igår växte den rögade ålen ett par decimeter.

Här kan ni se Mehmetis tre mål mot Cesena

***
För mig är det rätt självklart att det ska finnas en symbios mellan klubbledning och tränare när det gäller nyförvärv och hur man värvar spelare. Inte lika självklart för alla tydligen. Genoas tränare Luigi De Canio säger att han har svårt att se Ciro Immobile och Marco Borriello spela tillsammans, att de är för lika i sin spelstil. Hur kommer det sig att man då värvar Borriello fast man borde vetat om detta? Varför ska en av Genoas bästa anfallare behöva sitta på bänken? Hur meningsfull är värvningen av Borriello om han inte spelar? Hur bra är det för Immobiles utveckling om Borriello går före?

Om det är meningen att den ene ska vara back-up åt den andra förstår jag inte värvningen alls då Immobile och Borriello är Genoas två bästa anfallare. Sedan kan man också ifrågasätta De Canios flexibilitet. Måste han köra fast i en 4-3-3 uppställning? Han har faktiskt material för att spela 3-5-2 eller 4-4-2 och därmed använda båda samtidigt. Jag blir inte förvånad om president Preziosi lackar ur till slut, sparkar De Canio och ersätter honom med en tränare som anpassar sig efter materialet. Men allt hade varit så mycket lättare med större kommunikation och större insikt. Kanske är det för mycket att begära från Preziosi.

***
Som om Udineses säsong inte startat tillräckligt illa så har nu Luis Muriel skadat sig och blir borta i över två månader. Ur svensk synpunkt kan detta dock öppna upp för Mathias Ranegie. Vi ska heller inte räkna bort Paulo Barreto som nu är tillbaka och såg vass ut i helgen träningsmatch.

***
Tungt även för Roma som måste avvara Daniele De Rossi i en dryg månad. Börjar undra om det var jag som jinxade honom med min hyllnings-krönika?

***
Inter ska tydligen ligga bra till för att värva brassen Paulinho i januari. Men nu kommer det rykten om rysk inblandning (Cska) och vi vet ju att pengar inte direkt saknas där. Ska Inter bli omåkta av ett mer penningstarkt lag igen? Eller har Inter en större attraktionskraft hos spelaren själv?

Apropå Inter, så är det mäktigt att Javier Zanetti blivit erbjuden att bli vice-president efter karriären.

***
Till helgen ska det bli mycket intressant att se om Nicklas Bendtner och Luca Toni får speltid. Två spelare jag är väldigt nyfiken på att se vad de kan göra. Eller kanske snarare, inte göra.

Publicerad 2012-09-10 kl 11:56
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto