Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Olyckskorpen

Luigi Meroni föddes under andra världskriget 1943. Vid två års ålder blev han faderlös och hans mor hade det tufft ekonomiskt. Meroni fick tidigt klara sig själv och började spela fotboll i Comos ungdomslag. Vid 19 års ålder såldes han till Genoa. Utan att imponera alltför mycket blev ändå Meroni snabbt en profil med sin speciella levnadsstil och när han 1964 såldes till Torino var Genoa-supportrarna missnöjda.

Väl i Torino gick Meroni från att mest vara en profil till att även leverera ordentligt på planen. Han flög fram som en fjäril på gräset, gillade att dribbla och underhålla publiken. En stjärna på alla sätt och vis. Meroni var en dribblernas beatnik, italienska fotbollens svar på George Best. På sidan av planen levde han också som en popstjärna. Han blev Torinos stjärna och mest omtyckte spelare.

I början av säsongen 67-68 går det bra för Torino och efter att ha vunnit mot Sampdoria i fjärde omgången bestämmer sig Gigi Meroni och lagkamraten Fabrizio Poletti på kvällen för att sticka tidigare från lagets sedvanliga samling efter matchen, för att ta sig till deras stammisbar. På vägen dit slår ödet till. Mitt i full trafik springer de båda över gatan, stannar upp mitt i för att undvika bilarnas framfart och tar ett steg tillbaka. Pang! Båda träffas i full kraft av en Fiat 124 Coupe. Meroni avled bara några timmar efter på sjukhuset.

Attilio Romero föddes 1948 i Torino och var son till en förmögen läkare. Han var också en stor Torino-supporter. Romero gav sig sedan in i politiken och jobbade även hos FIAT under flera år. År 2000 vill Torinos ägare Francesco Cimminelli att Romero ska ta hand om presidentposten för klubben. Romero tackar ja med stor kritik från Torino-supportrarna. På fem år lyckas Cimminelli och Romero ta Torino till konkurs. Konkursen utreds och 2008 döms Romero till två år och sex månaders fängesle för bedrägeri.

Den 15 oktober 1967 korsades Attilio Romeros och Gigi Meronis vägar. Meroni var på väg till en bar med en lagkamrat medans Romero satt i en Fiat 124 Coupe.

 

Publicerad 2012-09-15 kl 09:58
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons