POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zlatan hade varit tungan på vågen

Det här var en typisk sådan match man hade vunnit om Zlatan hade varit kvar i Milan. En match där han hade varit tungan på vågen. Nu finns ingen Zlatan vilket betydde förlust mot Atalanta. Milan hade innan matchen förlorat mot Sampdoria med svagt spel och vunnit mot Bologna med lite mindre svagt spel. Matchen mot Atalanta var egentligen Milans bästa match rent spelmässigt men man saknade skärpan och viss klass. Klass som man sålt i Zlatan och Thiago Silva.

Jag gillade inte Allegris byte av El Shaarawy. ”Il Faraone” sköt visserligen hela tiden på målvakten istället för bredvid men var den som skapade farligheter med sin kvickhet och genombrottskraft. Bojan bidrog inte med någonting. Tyckte även Ambrosini, De Jong och Emanuelson var helt okej. Antonini fortsätter att vara en bra offensiv ytterback men en klart medioker defensiv sådan. Acerbi är stark och bra i luftrummet men spelar i slow-motion. Truppen innehåller potential men kommer få det tufft att ta en Champions League-plats. Det är nog den bittra verkligheten.

Nu kommer säkert röster höjas för att Allegri ska få sparken. Det hade redan börjat osa lite katt innan Atalanta-matchen och lär väl inte bli bättre nu. Frågan är om det är det som är lösningen. Truppen han har fått till förfogande är inte optimal direkt. Självklart handlar det om vem som i så fall skulle ta över. Har man t ex Guardiola som lurar bakom hörnet så visst, men annars vet jag inte om det är rätt väg att gå.

Atalanta spelade smart och ställde om från försvar till anfall på ett skickligt sätt. De behövde verkligen inte be om förlåtelse för resultatet.  Försvaret gjorde en lysande insats och inte minst Thomas Manfredini, han var kanske bäst på plan. En mycket underskattad spelare. Förresten verkar Milan och Inter lida av någon sorts San Siro-sjuka. På fem matcher tillsammans har man noll segrar och en målskillnad på 3-9.

Publicerad 2012-09-16 kl 10:05
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto