POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kejsaren är naken

Milan lyckades inte göra mål på hemmaplan igen. Milan kunde återigen inte vinna. Ännu en gång var spelet blekt. Men jag vet inte om det var något av det som kändes mest sorgligt. Jag tror att det mest dystra var ett halvtomt San Siro. Ingen kraft, ingen atmosfär. Det finns en uppgivenhet kring Milan den här säsongen. San Siro brukar kunna vara som en svettig tjur som jagar dig. Nu ekade den bara tomhet och ihålighet. De som hade tagit sig dit visslade ut sitt lag efter matchen.

Frågan är vem som ska buas ut? Troligen blir det nu Allegri som kommer korsfästas. Visst har han sin lilla del i misslyckandet. Till exempel tycker jag det är extremt dålig fingertoppskänsla att sätta El Shaarawy på bänken när det var så tydligt i lördags att det var han som kunde skapa saker trots att han missade sina chanser. Var det någon som var på gång så var det han, är det någon som kan avgöra på egen hand är det han. Men, nej bänken. Kom igen Allegri, vi snackar inte ”rocket science” här. Men det är nog så det blir när man som tränare börjar skaka. Agera med rädsla. Och vad hände när El Shaarawy kom in? Jo, det blev mer fart och fler chanser.

Men det är egentligen inte Allegris fel. Alla vet vems fel det är. Adriano Galliani kör med fegt spel när han värvar Bojan, De Jong, Zapata och Pazzini och säger att nu har vi ett scudetto-lag, nu är det bara upp till Allegri. Han vet att Milan inte har ett scudetto-lag. Han vet att värvningarna inte kommer i närheten av de spelare som lämnat. Han vet att han gett Allegri en spik som han ska koka soppa på.

Men han lägger över ansvaret på Allegri för att han ska bli syndabock. Allt säkerligen på order av Silvio Berlusconi. Mannen som gör vad som helst för att få berömmelse och uppmärksamhet. Mannen som älskar att vara älskad. Det värsta som kan hända Berlusconi är att han får ta skit.

Men det är han och ingen annan som borde stå under anklagad. Inte marionetten Allegri. Det är Silvio som borde stå upp och ta smällen. Men det kommer han inte göra.

Kejsaren är naken.

Publicerad 2012-09-19 kl 10:24
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto