POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Juve var BIG i London

Juventus var tillbaka på den stora scenen och gjorde det mycket bra. En poäng mot regerande mästarna Chelsea och stundtals övertygande spel är en bra start. Trots att de svenska Viasat-kommentatorerna då och då påpekade att Chelsea var det lite vassare laget, att om de var något lag som förtjänade att vinna så var det Chelsea, så tyckte jag att resultatet var fullt rättvist.

Nu lugnade sig visserligen Glenn Strömbergs kommentarer efter matchen, inte minst efter att Quagliarella skjutit i ribbans överkant. Men jag kunde ändå höra något som att: Juventus verkligen inte hade rånat något men….

Enligt Uefas officiella hemsida hade Juventus 54-46 i bollinnehav till sin favör och hade en mer målchans (12-11). Så Strömbergs match speglade i så fall inte statistikens. Jag gillar Glenn Strömberg. Som de flesta andra gissar jag. Men jag undrar om han och Viasat inte skyddar ”sina” lag lite extra? Kanske är det inte ens medvetet. Bara en tanke.

Juventus visade i vilket fall att man har ett lag som är redo att göra bra ifrån sig ute i Europa. Barzagli och Chiellini var starka där bak, Vidal och Marchisio tog över ansvaret när Pirlo försvann och Vucinic gjorde ett starkt jobb för laget längst fram när han mötte boll och skarvade vidare om och om igen. Hans arbetsbelastning blev också större för att Giovinco vek ner sig lite.

Det gjorde däremot inte Fabio Quagliarella. På en kvart lyckades han både kvittera och nästan avgöra matchen. Styrkebesked från hans sida. Och styrkebesked från Juventus till övriga Europa.

Publicerad 2012-09-20 kl 10:39
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå