POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Jovetic leker yin o yang

Stevan Jovetic och Luca Toni har varit en sagolik historia för Fiorentina den här hösten. Jovetic blev kvar och har briljerat i säsongsupptakten. Luca Toni återvände till Florens på transfermarknadens sista dag och gjorde mål i sin debut förra veckan. Allt har gått som på räls, så kanske Jovetic och Toni tyckte att de skulle ge ett stänk av yin till deras yang.

Stevan Jovetic kunde ha stängt matchen med sin straff. Han kunde ha spelat in lagets tredje seger och nio pinnar innan man tar emot Juventus. Nix. Straffen går för mycket mitt på och Mirante räddar. Luca Toni ser på många sätt ”hemma” ut i Fiorentina men han verkar inte direkt matchtränad än. Igår så flåsande han som attan redan efter en kvart och sedan flaxade han med armarna likt en berusad flamingo vilket ledde till Parmas straff. Gonatt. Även en bra historia har två sidor som myntet.

Klumpar man ihop Gobbi, Galloppa, Parolo och Lucarelli så får man massor av relativt meningslös kvantitet och väldigt lite kvalitet. Lite av Parmas problem nu när Giovinco lämnat.

Tycker Belfodil har mer talang än vad jag först såg. Men misstänker att han ändå kommer förbli en fattigmans-Benzema.

Gillar Violas trebackslinje. Försvarare som har bett och kan sköta uppspel är alltid vackert.

Finns det möjligen ett osynligt klister mellan Pizarros fötter och bollen? Varenda gång det ser ut som att han är på väg att bli av med bollen, trippar han lite extra och hinner få iväg en pass.

***
Om en bra historia kan bli dålig så kan en dålig historia också bli bra. Fabio Quagliarella har haft det tufft. När han för ungefär ett och ett halvt år sedan skadade sig svårt blev resan tillbaka lång. När han väl kom tillbaka fanns varken rytmen i spelet eller given speltid kvar.

I onsdags vände Quagliarellas historia. Inhoppet mot Chelsea gav ett mål och ett skott i ribban men framför allt gav det något annat. Självförtroendet tillbaka. Igår mot Chievo var han ”The Incredible Quag” igen. Hans största riktmärke som spelare är ju hans förmåga att göra overkligt snygga mål så gårdagens första fullträff mot Chievo var på många sätt symbolisk för att han är tillbaka på allvar. Quagliarellas lite oväntade comeback-fyrverkeri kanske är det bästa svaret på topp-nyförvärvet som aldrig kom.

Lucio kan spela i en trebackslinje. Med bravur dessutom. I vilket fall mot Chievo.

Paul Pogba spelar långt över sin ålder. Visst han kan bättre än vad han visade igår, men han hade alltid god koll på var hans medspelare och hans motståndare höll hus, använde sin fysik väl och spelade enkelt. Pogba kommer användas mer den här säsongen, var så säkra på det.

Giorgio “Bläckvard” Chiellini var lysande lite i det tysta igår. Tycker han har varit det ett tag nu. Ville bara säga det.

 

 

Publicerad 2012-09-23 kl 09:02
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå