POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Svenskt ljus i Milano-mörkret

Jag är ju inte direkt förvånad över Milano-lagens kräftgång. Mina farhågor innan säsongen stämmer ganska bra med den verklighet vi nu ser. Men jag är lite förvånad att motgångarna kom så fort och så starkt.

Milan sitter mest i skiten både tabellmässigt och kvalitetsmässigt. I matchen mot Udinese fanns det dock vissa bra inslag. Milan började bra och hade en stark period kring sin kvittering. Boateng befann sig plötsligt på en yta där hans styrka behövs, han bröt fram och skapade chansen som sedan ledde fram till El Shaarawys snygga mål. ”Il Faraone” känns fortfarande som Milans finaste framtidshopp. Men Milan har inte längre några tunga pjäser att luta sig emot, inga som kan hålla undan bakåt och inga som kan vara tungan på vågen framåt. Allegri har provat alla möjliga mittbackar men ingen har fungerat speciellt bra. Mexes och Zapata var inga undantag. Då är det svårt att vinna matcher.

Allegri sitter naturligtvis löst men det finns troligen inga vettiga lösningar att sätta in just nu. Det är bara att köra på, försöka vinna nästa match och hitta lite självförtroende. En seger mot Cagliari skulle vara mer än nödvändigt.

Inters förlust mot Siena var lite mer oväntad. Men säsongen hittills har varit upp och ner. Bra tendenser varvat med mer förvirrade insatser. Men som jag sagt tidigare, tränare Stramaccioni har en del att lära och truppen är bra men spretig. Man vill generationsväxla laget och samtidigt hota om scudetton. Där någonstans i komplexitetens rum står man.

Matchen mot Siena borde man naturligtvis ha vunnit sett ur bollinnehav och chanser, men Sneijder var lite för omständig, försvaret är under förändring, Milito var för blek och det saknas en playmaker på mittfältet. Noll segrar på fem hemmaförsök är inte bra och börjar kanske snart sätta sig i huvudet. Nu väntar Chievo på bortaplan och det känns som att det kan sluta lite hur som helst. Och det är väl det som är Inters problem just nu.

Om Milano-lagen gör fiasko gör Mathias Ranegie den totala motsatsen. I sin första match från start i ligan lyckades han göra ett mål och fixa den avgörande straffen. Det kan inte bli mycket bättre. Han är inte är något underbarn rent tekniskt och är långt ifrån Udineses skickligaste spelare men grejen med Ranegie är att han har förmågor som inte många i Serie A har. Han är fysiskt mycket stark och bra i luftrummet. Dessa kvaliteter kommer Guidolin att använda sig av många gånger under säsongen.

***
President Cellino styr Cagliari med järnhand och ibland också med galenskap. Han uppmanade abbonemangs-innehavarna att komma till matchen Cagliari-Roma trots att matchen skulle spelas inför stängda dörrar. De lokala myndigheterna insåg att det skulle kunna bli kaos med supportrar som skulle vilja ta sig in på arenan. Matchen ställdes in. Inte nog med det. Roma kan komma att tilldelas tre poäng. Som om inte Cagliari har det tillräckligt tufft att plocka poäng. Jag misstänker att Albin Ekdal ibland undrar vart han hamnat.

***
Gasperini-effekten uteblev. Miccoli bänkad. Förlust mot Atalanta. Det kan bli ett tungt år för Palermo.

***
Lazio spelade bra mot Genoa. De har en identitet, det är större bollinnehav och det går lite fortare med Petkovic än under Reja. Igår borde Lazio ha satt någon av sina chanser, annars kan det bli som det blev igår. Man blir straffade. Genoa försvarade sig bra, och gjorde mål på en av sina få chanser. Borriello kommer bli mycket bra i Genoa.

***
Trots att man var en man mer i nästan hela matchen mot Catania lyckades inte Napoli vinna. Oroväckande likt vissa inslag från förra säsongen. Så fort man ska föra spelet blir det knepigare.

***
Känns skönt att Serie A trampar vidare i veckan. Redan imorgon. Utsålt på Artemio Franchi. Hetsigt möte mellan Fiorentina och Juventus kickstartar omgång fem. Det kan inte bli mycket bättre än så.

Publicerad 2012-09-24 kl 10:33
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå