POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Juve satte kniven i Roma

Zemans Roma spelar högrisk-fotboll och då kan det kan bli som det blev igår. Men framför allt blir det som igår när Zemans Roma inte spelar som ett lag. Det finns en anledning till att tjecken  kör stenhård sommarträning. Det är för att de ska orka. Orka pressa, orka vara två mot en hela tiden. Det såg vi inte mycket av igår. Men troligen är det mer en mental fråga än en fysisk.

Roma pressade högt och störde Juventus i fem minuter, sedan började raset. I upprinnelsen till första baklängesmålet så tjuvade De Rossi lite hemåt-jobbet eller så missade Taddei i överlämningen av markeringen. Förmodligen lite av båda delarna. Resultatet blev att Taddei hamnade på efterkälken och drog ner Marchisio. En frispark som Pirlo slog i mål.

Sedan följde chans på chans där Juve-spelarna hittade emellan mittbackarna eller emellan ytterback och mittback. Gång på gång. Burdisso och Tadddei var de största kålsuparna. Naturligtvis blev Roma straffade. På ca tjugo minuter var det redan 3-0 till Juventus.

Men förklaringen är för enkel att säga att det bara var försvararnas fel. Tachtsidis var ständigt på fel ställe, och vann sällan boll, pressen fungerade bara sporadiskt och aldrig med hela laget. Saker som måste fungera under Zeman.

Känslan är dock att försvarare som Piris, Taddei och Burdisso inte riktigt håller måttet. Det blev bättre i andra halvlek för Roma och de kunde faktiskt ha tagit sig tillbaka in i matchen med lite flyt. Florenzi var bästa Roma-spelare och både Destro och Perrotta gjorde bra inhopp. Nu ska det sägas att Juventus var riktigt bra igår. De visste hur de skulle såra Roma och de var aggressiva. Egentligen måste Roma börja med att ta poäng på hemmaplan mot betydligt lättare lag innan de ska kunna åka till Turin för att ta poäng mot mästarna.

Frågan för Roma är nu hur bräckligt självförtroendet är? Kan försvararna lita på att Zeman-fotbollen sätter sig med tiden eller är de skrämda nu? Jag tycker både Florenzi och Zeman själv var väldigt tydliga och pricksäkra i sina analyser. Florenzi: – Vi lyckades aldrig översätta det Zeman begärde i praktiken. Zeman: – Juventus var bättre än oss i hela matchen.

Jag tror fortfarande att de kan bli riktigt bra om man har tålamod och om man rättar till vissa saker. Att de däremot kan hota Juventus känns riktigt långsökt.

I alla fall av det vi såg igår.

***
De Sciglio och El Shaarawy är Milans yngsta spelare och ändå är det de som lyfter laget just nu. Vilket ger starkt hopp för framtiden. Däremot känns det lite oroväckande att de mer rutinerade spelarna inte levererar. Bojan såg rätt okej ut medan Boateng och Robinho (och sur dessutom) gjorde det inte.

För övrigt var oavgjort ett rättvist resultat.

***
Kan Napoli hänga på Juve? Kan Fiorentina spela lika bra mot Inter som mot Juventus men addera lite spets? Kan Inter visa upp bättre anfallsspel än mot Chievo?

Söndags-berättelserna ska tas i land.

Publicerad 2012-09-30 kl 09:52
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto