Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett steg närmare Juventus

Lorenzo Medici

Finns det något hot mot Juventus egentligen? Inter har en vass trupp och ser emellanåt effektiva och starka ut, men har svårt att etablera ett kreativt eget spel. Fiorentina har inte svårt att etablera ett eget kreativt spel men skapar för få chanser eller bränner de som de har. Zemans Roma är ännu inte Zemans Roma och kommer kanske aldrig bli det. Lazio ser stabila ut men inte är väl spetsen och backlinjen tillräcklig i längden? Milan är redan åtta poäng efter och ser för svaga ut helt enkelt.

Så då är allt upplagt för att Juventus kommer springa hem med titeln utan problem? Sakta i backarna. Napoli har lika många poäng. Napoli har spetsen. Napoli vinner matcher man haft svårt att vinna tidigare. Napoli kan hota Juve.

Sampdoria spelade jämnt med Napoli. De hade kunnat få med sig en poäng med lite flyt. Eller kanske inte trots allt. Det där med flyt är knepigt. Bra lag har ofta flyt. Rutinerade lag har ofta flyt. Napoli har stegvis utvecklat sig själva säsong efter säsong och man har börjat få det där osynliga flytet.

Det finns saker som talar för Napoli den här säsongen. Cavani är kvar. Är han bara skadefri är han en garanti för minst tjugo mål. Försvaret ser lite tätare ut. Mittfältet ser mycket tätare ut. Insigne och Pandev injicerar speed, kvickhet och fantasi. Sedan har vi Marek Hamsik. Hans inledning av säsongen har varit fenomenal. Jag har skrivit det tidigare, han har tagit ett större ansvar och samtidigt som han höjt sin nivå har han blivit jämnare.

Annons

Sedan kan Napoli kanske utnyttja det som Juventus utnyttjade förra säsongen. Europa-spelet. Visst, Napoli har själva Europa League att tänka på men min gissning är att Mazzarri kommer vila spelare så långt det går i den turneringen. Juventus kommer vila väldigt få startspelare i Champions League. Förslitningen på spelare kommer gå hårdare åt Juventus. Å andra sidan har Juve en bredare trupp. Men det kan bli en fördel för Napoli i det långa loppet, inte minst om Juventus tar sig långt i turneringen.

Juventus är naturligtvis favoriter att ta sin andra raka scudetto. Men Napoli är ett steg närmare Juventus än tidigare.
***
Inter-Forentina var en underbar match. Fiorentina spelar vacker fotboll. De är som ett Paganini-stycke blandat med en drink i en solstol på Bahia. Men hur vackert de än spelar så är det inte särskilt effektivt. De har haft bollinnehavet och pressat både Juventus och Inter men bara fått med sig en poäng. Fiorentina löper risken att vara Serie A:s mest välspelande lag utan att få utdelning. Den där strikern som aldrig kom……

Annons

Inter däremot spelade mest på kontring men skapade fler chanser än Fiorentina. Så de har det ena men det håller nog inte i längden att inte kunna föra spelet på ett bättre sätt. De hade till och med svårt att få fast bollen på Violas planhalva med en man mer. Men matchen igår gav ändå indikationer på att man är rätt väg. Att man kan bli riktigt bra under säsongens gång.

Varje passning är som en känslosam smekning när Antonio Cassano och David Pizarro behandlar bollen. De är virtuoser. Undrar bara om Cassano någonsin kommer orka göra det i 90 minuter? Lite så var det med Coutinho också. Fantastisk i första halvlek. Blek i andra. Ändå glad att han fick chansen. Jag tror fortfarande att man skulle sålt Sneijder i somras. Och sommaren innan det.
Nu väntar Milano-derby. Ett mycket ovisst sådant.

Jag gillar verkligen Juan Jesus. Jag har alltid gillat Andrea Ranocchia trots hans haveri förra säsongen. Båda känns som starka byggstenar för Inters framtid.

Annons

***
Vad ska man säga om Fabrizio Miccoli? Den lilla knubbiga anfallaren är ett fotbolls-mirakel. Det tycker nog Gasperini också.

***
Jag kan nästan garantera att Massimo Ficcadenti får sparken idag. Kanske Di Carlo också. Delio Rossi kan bli ny Cagliari-tränare och Del Neri kan komma att återvända till Chievo.

***
Atalanta dominerade i 30 minuter och föll sedan ihop som ett korthus. Venturas mannar sårade Atalantas försvar fem gånger om. Catania hade bollinnehavet ett bra tag innan de tappade allt. Fyra mål i baken och två av upptinade Alberto Gilardino. Är det Zeman-fotbollen som smittat?

***
Det var lustigt att se Sienas målvakt Pegolo igår. Han drog ner Klose och fick straff emot sig. Men det såg ut som att försökte få Klose att erkänna att han hade filmat (vilket han inte hade). Så kan det gå när man varit ärlig tidigare.

Annons

***
Mer om omgången imorgon i veckans omgångskrönika.

 

 

Publicerad 2012-10-01 10:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto