Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Baby-Inter fungerar

Lorenzo Medici

Innan säsongen pratade både Inters president Massimo Moratti och tränaren Andrea Stramaccioni om hur viktigt det var att ge de unga spelarna speltid och att bygga nytt kring dem. Jag var lite skeptisk till att de verklgen skulle gå till handling. Men trots att man värvat äldre spelare som Antonio Cassano, Walter Gargano och Rodrigo Palacio så har man hållit vad man lovat. Mycket tack vare Stramaccionis förtroende för de unga spelarna.

Juan Jesus och Andrea Ranocchia är redan givna i startelvan och Fredy Guarin anses vara mittfältsdynamon man ska satsa på. Mot Neftchi i torsdags spelade Joel Obi, Phillipe Coutinho och Marko Livaja alla från start. De unga spelarna har också visat sig vara redo och har betalat tillbaka förtroendet. Mot Neftchi gjorde Obi, Livaja och Coutinho alla mål och även Guarin var en av de bästa på plan.

Men det kanske största beviset på att Inter verkligen vill satsa på de unga spelarna var när man bytte in Luca Garritano i slutet av matchen. Garritano är kanske Primavera-lagets största juvel och att ge en 18-åring från ungdomslaget chansen är en tydlig markering. På detta sätt har andra klubbar ute i Europa redan jobbat med Arsenal som kanske det bästa exemplet.

Annons

Man är inte rädda för att släppa fram unga spelare, utan ser det som en investering i det långa loppet att ge dem speltid och rutin. I Italien har detta inte varit så vanligt. Men det börjar bli mer och mer frekvent vilket vi sett med t ex Milans El Shaarawy, Pescaras Mattia Perin, Romas Florenzi och Napolis Insigne. Inter vill och är i framkant för att satsa på unga spelare.

Något som de kommer vinna på i längden.

***

Annars var det en bra vecka för de italienska lagen ute i Europa. Förutom att Juventus inte var på topp och “bara” fick 1-1 mot Shakthar och att Napoli torskade stort med sitt B-lag mot PSV så var det bara segrar. Lazio, Milan, Inter och Udinese vann allihop.

Di Natale var tillbaka och levererade direkt. Segern mot Liverpool var mycket imponerande och jag tror att vinsten kan ge laget ett starkt lyft rent självförtroendemässigt men även en boost när det gäller entusiasmen. Något som det varit lite sisådär med efter respasset i C.L

Annons

Ederson gjorde mål igen. Petkovic är nog nöjd med att både ha ett komplement och alternativ till Hernanes.

Napoli ställde upp med B-laget precis som mot AIK. Problemet var att PSV är inte AIK. 3-0-resultatet var odiskutabelt och Napoli gjorde en slät figur av sig själva. Det hade ju varit roligt om de satsat hårdare på Europa League och kanske gått för en titel men jag kan dock inte låta bli att tänka att Napoli har mer att vinna än förlora på att åka ur Europa League. Pengarna är inte stora och ska man försöka vinna en scudetto kan det vara vettigt att bara kunna koncentrera sig på ligan. På det sättet har man en fördel gentemot Juventus som både har ligan och C.L att tänka på.

En fördel som just Juventus drog nytta av förra säsongen. Och vi vet ju hur det gick.

***

Juventus och Antonio Contes överklagan har nu lett till reducerat straff. Conte är tillbaka den 9 december. Jag är mest trött på hela historien. Trött för att vi ändå inte fått veta sanningen. Jag vet inte om Conte är skyldig eller inte och vad värre är, inga av domarna verkar veta de heller. De gissar. Jag tycker lite synd om de spelarna som blivit bestraffade och inte har råd att överklaga femtioelva gånger.

Annons

Det jag vet är att den italienska fotbollen är en Pandoras ask som man öppnar på glänt då och då.

Publicerad 2012-10-06 09:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto