Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan est Milanista

Lorenzo Medici

Hur mycket bör Milan-supportrarna hoppas på en återvändande Zlatan? Är det realistiskt? Och vad menade Zlatan egentligen?

Det kom ändå lite överraskande. Zlatans uttalande om att han vill Milan väl och att han kan återvända till klubben en dag.

Men en dag är troligen tre år och hur bra Zlatan är då vet vi inte nu. Men jag tror att han menar vad han sa och att det till och med kanske var en liten hint om att han saknar vissa saker. Men att han skulle kunna hamna i Milan inom ett, två år känns omöjligt. Han kommer inte lämna PSG förrän han åtminstone lämnat något slags avtryck. Han har ett treårskontrakt med den franska klubben vilket är en rimligt tidsram för PSG att försöka vinna Champions League.

Men uttalandet är ändå intressant i sig. Zlatan har fortfarande starka känslor för Milan. Detta är kanske inte konstigt i sig då Milans strategi alltid varit att satsa hårt på den familjära känslan. En gång Milanista, alltid Milanista. Lite så. Fråga Ibrahim Ba. Eller Jesper Blomqvist. Man glöms inte bort och man behandlas som en i familjen.

Annons

Men självklart handlar det också om en ren affärside. Det handlar om PR och ens rykte. Om du behandlar dina spelare väl kommer de i sin tur tala väl om dig och andra spelare kommer vilja komma. Behandlar du dina spelare väl även efter att de har slutat kommer kontakter kunna knytas. Baksidan av detta kan ofta vara att man behåller spelare lite för länge, att det blir svårt att ”döda sin älsklingar” och att generationsväxlingar inte alltid blir så smidiga. Precis som det ibland varit för Milan.

Så kommer Zlatan att återvända till Milan en dag? Just nu känns ju Pep mer troligt än Ibra men det är inte omöjligt. Kanske som spelare. Kanske som klubbdirektör. Jag skulle i vilket fall aldrig räkna bort det. För är det någonting vi borde lärt oss alla dessa år med Zlatan är det väl detta:

När Zlatan har bestämt sig för något så brukar det bli det så.

Annons
Publicerad 2012-10-11 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto