Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elva tankar inför Serie A-helgen

Lorenzo Medici

Juventus-Napoli. Förväntningarna är höga. Mina också. Jag beredd på att ta in varje detalj, varje rörelse. Se vad Hamsik kan göra. Spana in om Vucinic är på humör. Årets Serie A-match så här långt.

Får Pato hoppa in? Sträcker han sig? Eller kan han ge Milan nytt framtidshopp?

Petkovics Lazio är som ett självspelande piano med vackra utstickande toner i Hernanes och Candreva. Klose är mer som en skön monoton melodi. Som aldrig slår fel. Blir otroligt intressant att se Lazio mot tufft motstånd inför stor hemmapublik. Jag vill se elektrisk stämning på Olimpico på lördag kväll. Detta Lazio förtjänar det.

Petar Zeman De Rossi igen? Om inte, var spelar han? Centralt eller lite till höger? Bara att få veta det gör matchen Genoa-Roma värd att se. Immobile, Totti, Marassi, Lamela, Florenzi, Jankovic och Borriello mot sitt gamla lag är andra bra anledningar.

Annons

Inter har ett vasst sparkapital i Rodrigo Palacio. Lätt att glömma det. Tror han är redo för fina saker snart. Kanske redan i ett inhopp på söndag.

Visst, Ekdal mot Antonsson är kul men Cossu mot Diamanti är fotbollspoesi.

Jag gillar Giuseppe De Luca. Han är som en livs levande molotov-bomb. Inte alltid funktionell och konkret men full av dynamik och alltid redo att sprängas.

Fiorentina åker till svårspelande Bentegodi. Möter en maestro på bänken i Eugenio Corini. Men Viola har sin egen super-dirigent i Vincenzo Montella. Fiorentinas offensiv är bedårande att se på men ändå är det försvararen Facundo Roncaglia jag helst vill se fräsa omkring.

Snälla, kan jag inte få se en glimt av Pablo Dybala på söndag. Börjar bli dags med en frisk fläkt i Palermo. Man orkar inte hur mycket Giorgi, Garcia, Morganella, Munoz, Rios och Von Bergen som helst. Det är som att tillbringa en månad i ett rum med Slayer utan uppehåll.

Annons

Apropå tyngre musik vore det underhållande att få se Ignacio Fideleff i Parma snart. Serie A:s bästa Dee Snider-wannabee.

Om Inte Giovanni Stroppa startar med Vladimir Weiss på söndag är han en konstig tränare. Då är det frågan om total mobbing av fotbollens vackrare art.

Publicerad 2012-10-19 08:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto