Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lazio farligare än Napoli?

Lorenzo Medici

Rädslan att förlora var större än viljan att vinna. Napoli var inte lika våghalsiga som vanligt. Att nå ett oavgjort resultat kändes som den främsta matchplanen. Juventus var inte lika ”proaktiva” (som Massimo Carrera skulle ha sagt) som de brukar. Det kändes som om de hade varit rätt nöjda med ett oavgjort de också.

Målchanserna uteblev, det var mycket slarv och det var massor av frisparkar. Delvis spelarnas fel men domare Damato kunde också låtit spelet fortgå vid flera situationer. Matchen var jämn och allt tydde på att det skulle bli 0-0 ända tills Juventus gjorde sina byten. In med Martin Caceres och Paul Pogba. Vips så var det 2-0. Nästan från ingenstans. Pogbas mål var en riktig pärla och där har Juventus (som jag sagt tidigare) en blivande storspelare.

Napoli var en liten besvikelse, de är oftast bäst när de spelar med kniven på strupen, med risken som insats, istället för att försöka spela på resultatet. Men Juventus var fram till målen verkligen inte bättre. Det som däremot är imponerande är att alla deras mål hittills den här säsongen är fördelade på 12 spelare. Och det var just bredden som gav dem segern igår.

Annons

***

Milan höll på att göra en Sverige. Okej, inte riktigt, de höll på att hämta in 0-3, inte 0-4. Fram till minut 60 var Milan en smärre katastrof. Efter deras första mål och med hjälp av Emanuelsons inhopp vaknade de till liv, som att de tinats upp ur 20 års nedfrysning. 2-3 blev sedan aldrig 3-3 men Milans sista halvtimme räddade deras och Allegris ansikte.

Men jag skojar inte när jag menar att Milan faktiskt kan komma att få kämpa för att hålla sig kvar den här säsongen. Visst, det troliga är att truppen är för bra för det men ibland när det börjar gå dåligt för lag som inte är vana vid det, kan det vara svårt att ta sig ur den nedåtgående spiralen. Det finns dessutom inga ledare att hålla i handen.

Lazios första timme var ruggigt bra. Petkovic-fotbollen smekte över Olimpicos gräs. Vasst, tight och spetsfyllt. Flytmål, drömmål och Klosemål. Sedan började man darra när Milan gjorde sitt första mål och var rädda in i sista sekunden. Men bortsett från den onödigt spännande sista halvtimmen så imponerande Lazio. Mycket dessutom.

Annons

Och sett till gårdagen är det kanske inte främst Napoli som Juventus ska frukta?

Publicerad 2012-10-21 10:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto