Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

S.O.S. Milano

Förlusten mot Malaga var inte direkt oväntad. Spanjorerna går mycket bra i ligan medan Milan går riktigt dåligt. Ett lag med självförtroende mot ett utan. Milan gav Malaga initiativet och lät dem föra matchen, naturligtvis ska det mycket till att vinna då.

Trots att Milan hade två jättechanser i slutet av matchen var en Malaga-seger fullt rättvis. Milan är i en väldigt mörk period just nu och att sparka tränare Allegri skulle troligen hjälpa föga i detta läge. Truppen är ju densamma.

ANNONS

Så vad ska man då göra? Här är mina förslag:

Mer kontinuitet på mittbacksfronten

Tränare Allegri har snurrat runt med fem olika mittbackar under säsongen. Bonera, Yepes, Zapata, Acerbi och Mexes. Jag kan förstå att Allegri är osäker på vilka som ska bilda mittbackspar eftersom ingen är riktigt stabil. Men jag tror att det bästa är att försöka välja två som man satsar på nu. Daniele Bonera gjorde en bra match igår och är Allegris favorit, han lär fortsätta ta en av platserna, vilket känns rätt.

Fördelen med att satsa på t ex Mexes är att hans värde inte sjunker alltför mycket så att man kan sälja honom till ett högre pris i januari. Rent sportsligt är jag mer tveksam. Fördelen med att satsa på Acerbi är att han är rätt ung och kan utvecklas men jag är mycket osäker på om han duger i det långa loppet.

ANNONS

Mario Yepes brukar vara hysat stabil men sett ur ett längre perspektiv är det meningslöst. Sist men inte minst har vi då Zapata som jag trodde innan säsongen var rätt given. Kanske är det trots allt han som man borde försöka spela in bredvid Bonera. Som sagt, valet är inte lätt för Allegri men kanske är det ändå dags att göra ett.

Ytterbackarna

Jag tycker att unge Mattia De Sciglio gjort det bra hittills. Trots att han behöver slipa på defensiven en del så är hans tak för utveckling betydligt högre än hos Ignazio Abates (hans utvecklingskurva har gått exakt som jag trodde för två år sedan). Jag tror att De Sciglio kan bli en riktigt bra ytterback medan Abate inte kommer bli mycket bättre.

Urby Emanuelson spelade vänsterback i slutet av matchen igår. Varför inte prova det från början? Visst, Emanuelson är långt ifrån någon garanti defensivt, men det är inte Antonini heller. Jag tror att han kan klara det bra då han har kapaciteten att vara en modern ytterbacks-typ.

ANNONS

Flytta upp Montolivo

I landslaget har Montolivo ofta fungerat bra längre upp i plan då hans fina skott och hans förmåga att slå avgörande passningar kommer till sin rätt. I en mer defensiv roll avslöjas hans långsamhet mer. Montolivo är i rätt bra form just nu och kanske borde Allegri prova honom längre fram.

Flytta ner Boateng

Boteng har haft en usel höst hittills.  Han är troligen inte så dålig som han visar nu, men att han inte är en perfekt trequartista-typ kan vi nästan skriva under på. Jag tycker det vore bättre att flytta ner honom på mittfältet där man kan utnyttja hans styrka och energi istället för att slösa bort den på att tro att han ska lösa de geniala passningarnas gåta eller hoppas att han ska dundra in skott som han gjort ett par gånger under tidigare säsonger.

GÅ all-in på Pato

ANNONS

Han är tillbaka och hans muskler har hållt i två inhopp. Kör, säger jag. Vad har man att förlora? Eftersom man inte sålde honom när man borde ha gjort det är det lika bra att ge honom chans på chans i hopp om att han ska bli en så bra spelare som man en gång trodde. Antingen får man veta att han är en spelare att bygga på eller så får man veta att han inte är det (eller att han blir skadad igen). Hur det än blir så måste man få svaren nu.

Pazzini?

Här är det knepigt. Pazzini har efter sina tre mål i början av säsongen varit ungefär så dålig som han var under våren i Inter. Men kan man peta honom och förlora ansiktet ännu mer då man bytte honom mot Cassano samt betalade pengar? Tja, är han för dålig så är han. Men kanske måste man spela honom för att det ska lossna och kanske behöver man trots allt hans spelartyp längst fram. Hans dåliga form gör mig dock osäker.

ANNONS

Givna spelare

Inte många. Nigel De Jong på mitten och Stephan EL Shaarawy såklart.

Mina förslag till Allegri:
Abbiati, De Sciglio, Bonera, Zapata, Emanuelson; De Jong, Montolivo,Boateng; El Shaarawy, Pato, Pazzini.

Alternativt:
Abbiati, De Sciglio, Bonera, Zapata, Emanuelson; De Jong, Boateng, Nocerino; Montolivo;  Pato, El Shaarawy.

***

Det är inte bara S.O.S.-läge i Milan utan även hos den blåsvarta delen av Milano. Dock inte av sportsliga skäl utan på grund av att Partizan Belgrad gästar Milano ikväll. Jag skrev en liten nyhetsartikel om det härom dagen och så här skrev jag då:

Partizan Belgrad har redan sålt ca 3300 biljetter till bortamatchen mot Inter på torsdag men man räknar med att supporterskaran kan bli upp till 4000 personer. Partizan-supportrarna är ökända för att vara bland de mer våldsamma fansen i Europa och matchen mot Inter anses vara en högriskmatch. En av anledningarna tlll det är att en grupp inom Partizan-supportarna som kallar sig för 40+ har starka vänskapsband till Milan och Curva Sud.

ANNONS

Under det senaste Milano-derbyt hade Milan-supportrarna t ex en banderoll med texten: ” Servi contro Serbi. Vi rivedremo nel prossimo derby?”. Vilket betyder ungefär, “Tjänare mot Serber. Ser vi er till nästa derby?”. Oron för bråk ligger tyvärr i luften.

Förhoppningsvis går det lugnare till än vad farhågorna säger. Milano och polisen står ju trots allt förberedda. Själva matchen innehåller en del spännande ungdomar eftersom både Coutinho och Livaja väntas starta för Inter. Mest intressant är dock troligen Partizans Lazar Markovic.

Förhoppningsvis är det de som stjäl rubrikerna och inget annat.

Publicerad 2012-10-25 kl 10:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto